Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε τροπική καταιγίδα υποβαθμίστηκε ο κυκλώνας Άλεξ, κινείται πλέον στο Μεξικό

Σε τροπική καταιγίδα υποβαθμίστηκε ο κυκλώνας Άλεξ, κινείται πλέον στο Μεξικό

Στο έδαφος του Μεξικού κινείται πλέον ο κυκλώνας Άλεξ, ο οποίος έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα αν και οι Αρχές της χώρας παραμένουν σε ετοιμότητα. Το πέρασμα του Άλεξ από το Τέξας δεν προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και οι ζημιές ήταν σχετικά περιορισμένες.

Στο έδαφος του Μεξικού κινείται πλέον ο κυκλώνας Άλεξ, ο οποίος έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα αν και οι Αρχές της χώρας παραμένουν σε ετοιμότητα.

Νωρίτερα, το Τέξας είχε κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, καθώς ο κυκλώνας απειλούσε τις ακτές με ανέμους πάνω από 155 χιλιόμετρα την ώρα. Ο κ.Ομπάμα, μάλιστα, ζήτησε από το Κογκρέσο να
καταστήσει διαθέσιμα ομοσπονδιακά κεφάλαια για την αντιμετώπιση
καταστροφών.

Ωστόσο, το πέρασμα του Άλεξ δεν προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και οι ζημιές ήταν σχετικά περιορισμένες.

Ο κυκλώνας, που έφτασε μέχρι και τη κατηγορία 2 δυσχέραινε τις προσπάθειες να περιοριστεί η τεράστια πετρελαιοκηλίδα από κοίτασμα της BP ανοικτά των ακτών της Λουιζιάνας.

Οι Αρχές προέβησαν στην εκκένωση χιλιάδων σπιτιών σε περιοχές που αναμενόταν να πλήξει ο κυκλώνας, σε πόλεις και σε ψαροχώρια.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του την Τετάρτη, όταν το σπίτι του στο Μοντερέι κατέρρευσε εν μέσω σφοδρών βροχοπτώσεων, σύμφωνα με διασώστες. Ο Άλεξ στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 12 ανθρώπων σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής (Νικαράγουα, Γουατεμάλα και Ελ Σαλβαδόρ) το Σαββατοκύριακο.

Στο Τέξας ο κυβερνήτης Ρικ Πέρι έδωσε εντολή να αναπτυχθούν 2.500 άνδρες της εθνοφρουράς στην πολιτεία για να συμβάλλουν στις προσπάθειες πρόληψης και αντιμετώπισης των προβλημάτων από το φαινόμενο.

Η περίοδος των κυκλώνων στον Ατλαντικό διαρκεί από την 1η Ιουνίου ως την 30ή Νοεμβρίου και οι περισσότεροι μετεωρολόγοι αναμένουν μια ιδιαίτερα ενεργή χρονιά φέτος. Ο Άλεξ είναι η πρώτη τροπική καταιγίδα που ενισχύθηκε σε κυκλώνα τον Ιούνιο στον Ατλαντικό τα τελευταία 15 χρόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024