Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απαγορεύει διαμονή και εργασία στους παράνομους μετανάστες πόλη της Νεμπράσκα

Απαγορεύει διαμονή και εργασία στους παράνομους μετανάστες πόλη της Νεμπράσκα

Οι κάτοικοι του Φρέμοντ στη πολιτεία της Νεμπράσκα σε τοπικό δημοψήφισμα ενέκριναν νόμο για να απαγορεύσουν σε παράνομους μετανάστες -κυρίως τους Ισπανόφωνους που ζουν στην ευρύτερη περιοχή τους- την εργασία και τη διαμονή στη πόλη τους.

Οι κάτοικοι του Φρέμοντ στη πολιτεία της Νεμπράσκα σε τοπικό δημοψήφισμα ενέκριναν νόμο για να απαγορεύσουν σε παράνομους μετανάστες – κυρίως τους Ισπανόφωνους που ζουν στην ευρύτερη περιοχή τους – την εργασία και τη διαμονή στη πόλη τους.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 57% των κατοίκων ψήφισε υπέρ της πρότασης που έρχεται σε συνέχεια της θύελλας που ξεσήκωσε ο αντιμεταναστευτικός νόμος της Αριζόνας ενώ, όπως φαίνεται, και αυτή η απόφαση θα κριθεί για την νομιμότητά της από τη δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα η πρόταση απαγόρευε στους ιδιοκτήτες να νοικιάζουν κατοικίες σε όσους βρίσκονται στις ΗΠΑ χωρίς νόμιμα έγγραφα, ενώ ζητά από τους ενοικιαστές να ενημερώνουν την αστυνομία και να παίρνουν από τις Αρχές της πόλης ειδική άδεια. Επιπλέον οι επιχειρήσεις πρέπει να χρησιμοποιούν ομοσπονδιακές βάσεις δεδομένων για τον έλεγχο των παράνομων μεταναστών.

Οι εισηγητές του νόμου τονίζουν ότι η αδυναμία των ομοσπονδιακών πολιτικών να επιλύσουν το μεταναστευτικό πρόβλημα αφήνει όλο το βάρος της προσπάθειας στις τοπικές κοινότητες. Για αυτό το λόγο είναι αναγκαία η ψήφιση του νόμου, σημείωναν.

Αντίθετα, κατά του νόμου τάχθηκαν τοπικές επιχειρήσεις και η εκκλησία, επισημαίνοντας πέρα από τα νομικά προβλήματα το σημαντικό κόστους από την εφαρμογή που θα απαιτήσει περικοπές ή φορολόγηση των κατοίκων.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ η μεταναστευτική πολιτική ασκείται μόνο σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024