Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Βαγδάτης

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Βαγδάτης

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες είναι το αποτέλεσμα της διπλής βομβιστικής επίθεσης σε κεντρική πλατεία της Βαγδάτης το πρωί της Κυριακής.

Σε τουλάχιστον 26 ανέρχονται κατά τις Αρχές του Ιράκ οι νεκροί και σε πάνω από 50 οι τραυματίες από τη διπλή βομβιστική επίθεση σε κεντρική πλατεία της Βαγδάτης το πρωί της Κυριακής.

Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν τέσσερις αστυνομικοί και δύο γυναίκες,

Τα παγιδευμένα οχήματα, που απείχαν μερικές εκατοντάδες μέτρα μεταξύ τους εξερράγησαν ταυτόχρονα σε πολυσύχναστα σημεία κοντά σε κυβερνητικά κτίρια και στην Εμπορική Τράπεζα της χώρας.

Οι εκρήξεις (κάθε αυτοκίνητο είχε τουλάχιστον 80 κιλά εκρηκτικών) προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στα παρακείμενα κτίρια, που θα μπορούσαν να είναι χειρότερες αν δεν είχαν άθραυστους υαλοπίνακες και ενισχυμένους τοίχους.

Οι επιθέσεις από μέλη εξτρεμιστικών ομάδων έχουν αυξηθεί και πάλι στο Ιράκ, με στόχο σε πολλές περιπτώσεις τράπεζες και καταστήματα. Μόλις την περασμένη εβδομάδα μέλη ομάδας που εικάζεται ότι ανήκαν στην Αλ Κάιντα επιτέθηκαν στη Κεντρική Τράπεζα της χώρας για λόγους που παραμένουν σκοτεινοί και πιθανόν σχετίζονται με τη συγκάλυψη εγκληματικών ενεργειών, όπως το ξέπλυμα χρήματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024