«Βλάσφημο» περιεχόμενο

Φραγή στο Facebook από το Πακιστάν λόγω διαγωνισμού για σκίτσα του Μωάμεθ

Φραγή στο Facebook από το Πακιστάν λόγω διαγωνισμού για σκίτσα του Μωάμεθ
Χωρίς Facebook μέχρι τα τέλη Μαΐου έμειναν οι Πακιστανοί χρήστες   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Λαχώρη

Δικαστήριο του Πακιστάν διέταξε τους παρόχους διαδικτυακής πρόσβασης να μπλοκάρουν προσωρινά το Facebook επειδή φιλοξενεί ένα «βλάσφημο» διαγωνισμό για γελοιογραφίες του Μωάμεθ.

Το Ανώτατο Διαστήριο του Πακιστάν στη Λαχώρη έκανε δεκτή την καταγγελία του Ισλαμικού Δικηγορικού Φόρουμ, αναφέρει την Τετάρτη το πρακτορείο Reuters.

Αντιδρώντας στο διαγωνισμό γελοιογραφίας χιλιάδες, Πακιστανοί πραγματοποίησαν την Τετάρτη πορεία διαμαρτυρίας στο Ισλαμαμπάντ (ένθετη αριστερά).

Οποιαδήποτε απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ θεωρείται βλάσφημη από τους μουσουλμάνους. Η δημοσίευση τέτοιων γελοιογραφιών σε εφημερίδες της Δανίας το 2005 οδήγησε σε βίαιες διαμαρτυρίες σε πολλές μουσουλμανικές χώρες. Από τα 50 άτομα που σκοτώθηκαν στις ταραχές, τα πέντε έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν.

«Το δικαστήριο διέταξε την κυβέρνηση να μπλοκάρει άμεσα το Facebook μέχρι τις 31 Μαΐου λόγω αυτού του βλάσφημου διαγωνισμού. Διέταξε επίσης το υπουργείο Εξωτερικών να διερευνήσει γιατί διεξάγεται ένας τέτοιος διαγωνισμός» δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του Φόρουμ.

Η σελίδα του διαγωνισμού παραμένει προσβάσιμη την Τετάρτη για τους χρήστες άλλων χωρών.

Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι ο διαγωνισμός αποτελεί απάντηση στους μουσουλμάνους bloggers που «προειδοποίησαν» τους δημιουργούς της αμερικανικής σειράς κινουμένων σχεδίων South Park, επειδή σε πρόσφατο επεισόδιο έδειχναν τον προφήτη Μωάμεθ ντυμένο ως αρκούδα.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη