Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Tην οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα ενέκριναν οι Γερμανοί βουλευτές

Tην οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα ενέκριναν οι Γερμανοί βουλευτές

Και τα δύο νομοθετικά σώματα στη Γερμανία ενέκριναν την Παρασκευή το νομοσχέδιο για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα η οποία ανέρχεται σε 8 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2010 και συνολικά 22,4 δισεκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια. Εναντίον της γερμανικής συνεισφοράς προσέφυγαν δικαστικά Γερμανοί ακαδημαϊκοί, με 8 δισ. ευρώ θα συμβάλουν οι γερμανικές τράπεζες.

Και τα δύο νομοθετικά σώματα στη Γερμανία ενέκριναν την Παρασκευή το νομοσχέδιο για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα η οποία ανέρχεται σε 8 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2010 και συνολικά 22,4 δισεκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια.

To Μπούντεσταγκ (η γερμανική Κάτω Βουλή) ενέκρινε το νομοσχέδιο με 390 ψήφους υπέρ και 72 κατά ενώ υπήρξαν και 139 αποχές από την πτέρυγα των Σοσιαλδημοκρατών. Υπέρ ψήφισαν, εκτός από το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, οι Πράσινοι και το Κόμμα της Αριστεράς.

Αργότερα μέσα στην ημέρα ενέκρινε το νομοσχέδιο και το Μπούντεσρατ (η Ανω Βουλή), όπως ήταν αναμενόμενο με την πλειοψηφία που διαθέτουν οι κυβερνώντες Χριστιανοδημοκράτες. Κανένας από τους εκπροσώπους των 16 κρατιδίων που αποτελούν το Μπούντεσρατ δεν εξέφρασε αντιρρήσεις.Στη συνέχεια ο νόμος θα υπογραφεί από τον πρόεδρο Χορστ Κέλερ, μία τυπική ενέργεια πριν τεθεί σε ισχύ.

Παράλληλα, γερμανικά τραπεζικά και ασφαλιστικά ιδρύματα δεσμεύτηκαν να συμβάλουν με 8 δισεκατομμύρια ευρώ στο πακέτο της βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Η εθελοντική συνεισφορά έχει τη μορφή υφισταμένων δανείων προς ελληνικές τράπεζες τα οποία τα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υποσχέθηκαν να διατηρήσουν ως το τέλος του 2012.

Επιπλέον τα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συμφώνησαν να υποστηρίξουν το κοινό δάνειο της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) προς την Ελλάδα αγοράζοντας ομόλογα από την κρατική τράπεζα KfW, η οποία προσφέρει το μερίδιο της Γερμανίας στις πιστώσεις προς την Ελλάδα.

Δικαστική προσφυγή εναντίον της συμμετοχής του Βερολίνου

Την Παρασκευή ομάδα Γερμανών ακαδημαϊκών προσέφυγαν στο γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης κατά της απόφασης για την χορήγηση δανείων προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του πακέτου βοηθείας των ΕΕ/ΔΝΤ και ζητούν να σταματήσει οποιαδήποτε εκταμίευση πριν υπάρξει ετυμηγορία.

Δεν είναι ξεκάθαρο το χρονικό διάστημα που χρειάζεται το δικαστήριο για να αποφασίσει, σημειώνει το Reuters. Οι τέσσερις από τους πέντε ακαδημαϊκούς είχαν χάσει στο παρελθόν όταν είχαν προσφύγει κατά της υιοθέτησης του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024