Η Χαμάς στο στόχαστρο

Με νέα επιχείρηση στη Γάζα απειλεί το Ισραήλ μετά τους βομβαρδισμούς

Με νέα επιχείρηση στη Γάζα απειλεί το Ισραήλ μετά τους βομβαρδισμούς
Τραυματισμένο αγόρι μεταφέρεται στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα μετά τις ισραηλινές επιδρομές   (Φωτογραφία:  Reuters )
in.gr audio player
Ιερουσαλήμ
Με μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας προειδοποιεί το Ισραήλ εάν δεν σταματήσει η ρίψη ρουκετών κατά του εδάφους του. Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε τη Μ.Παρασκευή τη σφοδρότερη επίθεση εδώ και ένα χρόνο κατά στόχων στη Γάζα, τραυματίζοντας τρία παιδιά.

«Αν η ρίψη ρουκετών κατά του Ισραήλ δεν σταματήσει, φαίνεται ότι θα αναγκαστούμε να ενισχύσουμε τη δράση μας κατά της Χαμάς» προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Σιλβάν Σαλόμ σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο του Ισραήλ.

«Δεν θα επιτρέψουμε να δούμε εκ νέου τρομοκρατημένα παιδιά στα καταφύγια και αυτό τελικά θα μας αναγκάσει να εξαπολύσουμε μία νέα στρατιωτική επιχείρηση» ανεφερε ο Σιλβάν Σαλόμ.

«Ελπίζω να μπορέσουμε να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, αλλά είναι μία από τις επιλογές που έχουμε, κι αν δεν έχουμε άλλη λύση, θα την χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον» υπογράμμισε.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε τα ξημερώματα της Μ.Παρασκευής τις σφοδρότερες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας τους τελευταίους 12 μήνες.

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, οι πύραυλοι έπληξαν εγκαταστάσεις κατασκευής όπλων κυρίως στην Χαν Γιουνίς, όπου την περασμένη εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους δύο Ισραηλινοί στρατιώτες.

Από την πλευρά τους αυτόπτες μάρτυρες και στελέχη της Χαμάς δήλωσαν ότι οι πύραυλοι έπληξαν φάρμες και ένα μικρό εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος.

Σσύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές και πηγές των δυνάμεων ασφαλείας της Χαμάς, σε ένα από τα συνολικά έξι αεροπορικά χτυπήματα τραυματίστηκαν τρία παιδιά ηλικίας δύο, τεσσάρων και 11 ετών.

Οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας ακολούθησαν τη ρίψη ρουκετών ρουκετών κατά του νότιου Ισραήλ.

Η Βρετανία εξέφρασε την ανησυχία της μετά τις ισραηλινές επιδρομές και ζήτησε «αυτοσυγκράτηση».

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη