Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αμπάς αποκλείει συνομιλίες με το Ισραήλ όσο συνεχίζεται η εποικιστική πολιτική

Ο Αμπάς αποκλείει συνομιλίες με το Ισραήλ όσο συνεχίζεται η εποικιστική πολιτική

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς απέκλεισε το Σάββατο το ενδεχόμενο διεξαγωγής έμμεσων συνομιλιών με το Ισραήλ όσο συνεχίζεται η ανέγερση ισραηλινών κατοικιών στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Εναλλακτικές λύσεις αναζητά ο Αραβικός Σύνδεσμος.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς απέκλεισε το Σάββατο το ενδεχόμενο διεξαγωγής έμμεσων συνομιλιών με το Ισραήλ όσο συνεχίζεται η ανέγερση ισραηλινών κατοικιών στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.

«Δεν μπορούμε να διεξαγάγουμε έμμεσες διαπραγματεύσεις όσο το Ισραήλ συνεχίζει τις εποικιστικές του δραστηριότητες και διατηρεί το statuq quo» δήλωσε ο Αμπάς μιλώντας στησύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου που πραγματοποιείται στη Λιβύη.

Οι αραβικές χώρες θα πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο πλήρους αποτυχίας στην ειρηνευτική διαδικασία και να σκεφτούν εναλλακτικές λύσεις, δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ-Μούσα. «Είναι ώρα ν΄αντιμετωπίζουμε το Ισραήλ. Πρέπει να έχουμε εναλλακτικά σχέδια γιατί η κατάσταση βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή» υπογράμμισε.

Οι δηλώσεις του Αμπάς έρχονται μία ημέραμετάτις συγκρούσειςτης Παρασκευής στηΛωρίδα της Γάζας, στιςοποίες έχασαν τη ζωή τουςδυο Ισραηλινοί στρατιώτες και δύο μαχητές της Χαμάς.

«Δεν θα υπάρξει (ειρηνευτική) συμφωνία αν δεν εγγυάται το τέλος της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, και πρώτα της Ιερουσαλήμ. Το παλαιστινιακό κράτος δεν θα έχει καμία σημασία εάν η Ιερουσαλήμ δεν θα είναι η πρωτεύουσά του» υπογράμμισε ο Αμπάς και κάλεσε τις αραβικές χώρες να σώσουν την Ιερουσαλήμ.

«Η καταστροφή και κατάληψη σπιτιών και γης από το Ισραήλ είναι καθημερινή πρακτική που αποτελεί μέρος ενός προγράμματος εθνοκάθαρσης στην Ιερουσαλήμ» τόνισε.

Ο Τούρκος πρωπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσκεκλημένος του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, υπερασπίστηκε την παλαιστινιακή θέση χαρακτηρίζοντας την Ιερουσαλήμ «κόρη οφθαλμού του μουσουλμανικού κόσμου». Δήλωσε πως είναι «τρέλα» να θεωρεί κανείς την Ιερουσαλήμ αδιαίρετη πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους, όπως κάνουν οι Ισραηλινοί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024