Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοψήφισμα στην Ισλανδία για την αποπληρωμή χρεών προς Βρετανία και Ολλανδία

Δημοψήφισμα στην Ισλανδία για την αποπληρωμή χρεών προς Βρετανία και Ολλανδία

Στις κάλπες προσέρχονται το Σάββατο οι Ισλανδοί για να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την αποπληρωμή χρεών προς τη Βρετανία και την Ολλανδία, μετά την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της χώρας, το 2008. Δημοσκοπήσεις και πολιτικές εκτιμήσεις δείχνουν το «όχι» ως το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

2

Στις κάλπες προσέρχονται το Σάββατο οι Ισλανδοί για να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την αποπληρωμή χρεών προς τη Βρετανία και την Ολλανδία μετά την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της χώρας, το 2008.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αλλά και την ομολογία της ίδιας της κυβέρνησης, το «όχι» των Ισλανδών είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, του πρώτου που πραγματοποιείται στη χώρα, από το 1944, οπότε απέκτησε την ανεξαρτησία της.

Οι περίπου 230.000 εκλογείς που αναμένονται στις κάλπες καλούνται να ψηφίσουν εάν αποδέχονται τους όρους της συμφωνίας που διαπραγματεύθηκε η τράπεζα Icesave το περασμένο καλοκαίρι με τις κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ολλανδίας.

Η συμφωνία προβλέπει την καταβολή 3,8 δισ. ευρώ, μέχρι το 2024, για την αποζημίωση των 340.000 Βρετανών και Ολλανδών αποταμιευτών που επλήγησαν από την κατάρρευση της Icesave τον Οκτώβριο του 2008.

Λόγω του μικρού πληθυσμού της χώρας, η προτεινόμενη συμφωνία επιβαρύνει κάθε Ιρλανδό πολίτη με 135 δολάρια μηνιαίως για τα επόμενα οκτώ χρόνια, ποσό που ισοδυναμεί με το 1/4 του μισθού μίας μέσης τετραμελούς οικογένειας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024