Ψηφίστηκε η διάταξη

Υπέρ της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των παιδιών τη νύχτα, τάχθηκε η Γαλλία

Υπέρ της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των παιδιών τη νύχτα, τάχθηκε η Γαλλία
Μόνο συνοδεία γονιών θα μπορούν να κυκλοφορούν τη νύχτα τα παιδιά, εάν το κρίνουν οι νομάρχες   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Παρίσι

Διάταξη με την οποία καλούνται οι νομαρχίες να επιβάλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα στα παιδιά κάτω των 13 ετών, ψήφισε την Πέμπτη η γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Η σχετική διάταξη δίνει τη δυνατότητα στους δημάρχους να απαγορεύσουν την κυκλοφορία στα παιδιά από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί με το σκεπτικό ότι «η παρουσία τους σε δημόσιους χώρους τη νύχτα, χωρίς τη συνοδεία των γονέων τους (...) θα εξέθετε σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια, την εκπαίδευση ή την ηθική τους».

Η διάταξη υιοθετήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται για το νομοσχέδιο περί εσωτερικής ασφάλειας, το οποίο προβλέπει διάφορα μέτρα, μεταξύ των οποίων και την ανάπτυξη της παρακολούθησης μέσω καμερών.

Τα κόμματα της Αριστεράς διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το άρθρο αυτό, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «καθαρή φιγούρα» αφού οι δήμαρχοι των πόλεων έχουν ήδη το δικαίωμα να αποφασίζουν εάν θα απαγορεύουν την κυκλοφορία των ανηλίκων.

«Είναι πολύ σοβαρό γιατί αφήνει να εννοηθεί πως η αστυνομία, όταν βλέπει ένα παιδί 13 ετών μόνο του τη νύχτα δεν κάνει τίποτα» είπε η Σαντρίν Μαζετιέ, βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

«Δίνετε μια καταστροφική εικόνα της αστυνομίας: κανείς αστυνομικός δεν αφήνει να περιπλανιέται ένα παιδί μόνο του. Προκαλείτε τη διάσταση μεταξύ των πολιτών και αυτών που είναι εντεταλμένοι να τους προστατεύουν» πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη