Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκη του Β.Γιανούκοβιτς στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα

Νίκη του Β.Γιανούκοβιτς στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα

Ο ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης Βίκτορ Γιανούκοβιτς προηγείται με δύο ποσοστιαίες μονάδες της αντιπάλου του, πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα από το 94% των ψήφων. Ωστόσο, η Τιμοσένκο δεν παραδέχεται την ήττα της, προαναγγέλλοντας μακρά νομική διαδικασία αμφισβήτησης του αποτελέσματος.

2

Ο ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης Βίκτορ Γιανούκοβιτς προηγείται με δύο ποσοστιαίες μονάδες της αντιπάλου του για την προεδρία της χώρας, πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα. Ωστόσο, η Τιμοσένκο δεν παραδέχεται την ήττα της, προαναγγέλλοντας μακρά νομική διαδικασία αμφισβήτησης του αποτελέσματος.

Ο 59χρονος πρώην μηχανικός, που με καταμετρημένο το 94% των ψήφων προηγείται με 48,29% της Τιμόσενκο, η οποία φαίνεται να συγκεντρώνει το 46,08%, κάλεσε την 49χρονη πρωθυπουργό να παραιτηθεί από το αξίωμά της.

«Φρονώ ότι η Γιούλια Τιμόσενκο θα πρέπει να ετοιμάζεται να παραιτηθεί. Το κατανοεί αυτό καλά», τόνισε ο Γιανούκοβιτς σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ωστόσο, το στρατόπεδο της Τιμοσένκο προβάλλει μία παράλληλη δική του καταμέτρηση, σύμφωνα με την οποία η πρωθυπουργός -που κατηγορεί τον Γιανούκοβιτς για νοθεία- προηγείται με 0,8% του αντιπάλου της.

Η πλευρά της Ουκρανής πρωθυπουργού προαναγγέλλει μία μακρά νομική διαδικασία αμφισβήτησης του αποτελέσματος.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), χαιρέτισε τις εκλογές, λέγοντας ότι είναι «επαγγελματικές, διαφανείς και αξιόπιστες».

Η κίνηση αυτή αναμένεται να προκαλέσει πιέσεις στην Γ.Τιμοσένκο να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Η Γ.Τιμοσένκο ανέβαλε για την Τρίτη την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνέντευξη Τύπου.

Το 2004, η Τιμόσενκο είχε πρωτοστατήσει στις λαϊκές αντιδράσεις που είχαν ακυρώσει την εκλογή του Γιανούκοβιτς στην προεδρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024