Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκηνικό έντασης στην Ουκρανία με... απειλές για νέα «Πορτοκαλί Επανάσταση»

Σκηνικό έντασης στην Ουκρανία με… απειλές για νέα «Πορτοκαλί Επανάσταση»

Κλίμα έντασης διαμορφωνεται στην Ουκρανία δύο ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, με την πρωθυπουργό, Γιούλα Τιμοσένκο, να καλεί τους Ουκρανούς να κατεβούν στους δρόμους, σε περίπτωση που ο φιλορώσος αντίπαλός της και φαβορί για τη νίκη, Βίκτορ Γιανούκοβιτς επιδιώξει πάρει την εξουσία με τη βία.

2

Κλίμα έντασης διαμορφωνεται στην Ουκρανία δύο ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, με την πρωθυπουργό, Γιούλα Τιμοσένκο, να καλεί τους Ουκρανούς να κατεβούν στους δρόμους, σε περίπτωση που οφιλορώσος αντίπαλός της και φαβορί για τη νίκη, Βίκτορ Γιανούκοβιτς επιδιώξει πάρει την εξουσία με τη βία.

Η πρωθυπουργός επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα νέας «Πορτοκαλί Επανάστασης», πιο άγριο μάλιστα από το 2004.

Οι εκλογές της 7ης Φεβρουαρίου έχουν οδηγήσει τους δύο πολιτικούς αντίπαλους να κατηγορούν ο ένας τον άλλο ότι είναι έτοιμοι να κατακτήσουν την εξουσία με κάθε μέσο, ακόμα και με τη βία.

Η 49χρονη Τιμοσένκο εμφανίζεται έτοιμη να καλέσει τους υποστηρικτές της σε νέες μαζικές διαμαρτυρίες προκειμένου, όπως τονίζει, να σταματήσουν οποιαδήποτε… ύποπτα σχέδια ανάληψης της εξουσίας από τον Βίκτορ Γιανούκοβιτς, ο οποίος φαίνεται να προηγείται περίπου 10 μονάδες.

«Εάν δεν κατορθώσουμε να εξασφαλίσουμε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών δεν εκφράζουν την επιθυμία των πολιτών, θα καλέσουμε τους ανθρώπους στους δρόμους», είπε η Τιμοσένκο σε συνέντευξη τύπου «Δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία για αυτό».

«Εάν ο Γιανούκοβιτς θέλει μια τίμια αναμέτρηση, είμαστε έτοιμοι να τον ανταγωνιστούμε, αλλά εάν επιδιώξει να εξαπατήσει θα είμαστε σε θέση να τον απορρίψουμε με τέτοιο τρόπο που δεν έχουμε δει ποτέ, ούτε και το 2004», είπε.

Την ίδια στιγμή, ο Γιανούκοβιτς προειδοποιεί ότι οι δικοί του υποστηρικτές δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν υποψήφιο να «κλέψει» την προεδρική εκλογή όπως υποστηρίζει ότι συνέβη το 2004.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024