Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λήξη της επιδημίας της νέας γρίπης ανακοίνωσε η Ολλανδία

Λήξη της επιδημίας της νέας γρίπης ανακοίνωσε η Ολλανδία

Η «μικρή επιδημία» της νέας γρίπης, που αντιμετώπιζε από το τέλος Οκτωβρίου η Ολλανδία, έληξε σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έπεσε κάτω από τα 5 άτομα ανά 10.000. Στην Ολλανδία έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της ασθένειας 53 άτομα από τον Απρίλιο.

2

Η επιδημία της γρίπης H1N1, που έχει πλήξει από τα τέλη Οκτωβρίου την Ολλανδία, θεωρείται ότι τελείωσε στη χώρα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Ολλανδικό Ινστιτούτο Υγείας και Περιβάλλοντος (RIVM).

«Δεν υπάρχει πλέον θέμα επιδημίας» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο εκπρόσωπος του RIVM, Μάρτιν Σόμπελς. «Ο αριθμός των περιστατικών της γρίπης Η1Ν1 που έχουν καταγραφεί συνέχισε να φθίνει, φτάνονταςτην περασμένη εβδομάδα τα 4,4 άτομα ανά 10.000 -καθώς γίνεται λόγος για επιδημία μόνον όταν υπάρχουν περισσότερα από 5,1 άτομα στα 10.000 που είναι άρρωστα», πρόσθεσε.

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές είχαν ανακοινώσει στις 23 Οκτωβρίου ότι η Ολλανδία αντιμετωπίζει μια «μικρή επιδημία» της γρίπης H1N1. Από τον Απρίλιο, 2.156 άτομα που προσβλήθηκαν από τον ιό της νέας γρίπης νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία στην Ολλανδία και 53, τέσσερις εκ των οποίων έφεραν μετάλλαξη του ιού, έχουν πεθάνει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024