Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνες στο Λονδίνο μετά την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης σε αεροπλάνο της Delta

Έρευνες στο Λονδίνο μετά την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης σε αεροπλάνο της Delta

Στο Λονδίνο στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας, μετά την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε σε αεροπλάνο της Delta με προορισμό το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ από έναν νεαρό Νιγηριανό. Ο 23χρονος δράστης που υποστηρίζει ότι σχετίζεται με την Αλ Κάιντα, φέρεται να φοιτούσε παλαιότερα σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

2

Έρευνες στοΛονδίνο διεξάγει η βρετανική αστυνομία, μετά την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηε σε αεροπλάνο της Delta με προορισμό το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ ανήμερα Χριστουγέννων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, δήλωσε ότι η Βρετανία συνεργάζεται στενά με τις αμερικανικές αρχές και ερευνά το συμβάν από τη στιγμή που έγινε.

«Εξαιτίας της σοβαρής πιθανής απειλής που δημιουργεί το συμβάν, μίλησα με τον αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, η οποία διεξάγει την έρευνα σε κτίρια στο Λονδίνο», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Γκ.Μπράουν.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης ο 23χρονος Νιγηριανός που επιχείρησε να ανατινάξει το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια πτήσης από το Αμστερνατμ στο Ντιτρόιτ, ήταν φοιτητής μηχανολόγος μηχανικός στο University College του Λονδίνου (UCL).

Το πανεπιστήμιο επιβεβαίωσε σήμερα ότι υπάρχει ένας πρώην φοιτητής του με το όνομα Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ, ένα από τα ονόματα που αποδίδονται από τα μέσα στο νεαρό Νιγηριανό.

«Το UCL δεν έχει στοιχεία κάποιου φοιτητή με το όνομα Αμπντούλ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ», διευκρινίζει το πανεπιστήμιο σε ανακοίνωσή του.

Αλλά το «UCL μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ένας φοιτητής με το όνομα Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ είχε φοιτήσει στο τμήμα μηχανολογίας μηχανικής από τον Σεπτέμβριο του 2005 ως τον Ιούνιο του 2008». Ομως, το πανεπιστήμιο διευκρινίζει ότι δεν έχει «καμία απόδειξη ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο που αναφέρεται στα μέσα».

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι BBC, πολλοί αστυνομικοί ερευνούσαν ένα διαμέρισμα στο υπόγειο ενός κτιρίου που βρίσκεται κοντά στο UCL. Το κανάλι μετέδωσε ότι αυτή ήταν η τελευταία γνωστή διεύθυνση του Νιγηριανού στη Βρετανία.

Ο Νιγηριανός νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο του Μίσιγκαν, με εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πόδι.

Σύμφωνα με μέλος της Επιτροπής για την Εσωτερική Ασφάλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο δράστης έχει υποβληθεί σε ανάκριση και υποστηρίζει πως είχε οδηγίες από την Αλ Κάιντα για την επίθεση.

Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν το αεροσκάφος, ένα Airbus 330, που εκτελούσε πτήση από το Αμστερνταμ προς το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, με 278 επιβάτες και 11μελές πλήρωμα, άρχισε τη διαδικασία προσγείωσης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 23χρονος Νιγηριανός προσπάθησε να ενεργοποιήσει τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αλλά επιβάτες από τις διπλανές θέσεις έπεσαν πάνω του και τον εξουδετέρωσαν. Εν συνεχεία επενέβη το πλήρωμα, που έθεσε τον Νιγηριανό υπό έλεγχο. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα στο Ντιτρόιτ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024