Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας στις πτήσεις προς ΗΠΑ

Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας στις πτήσεις προς ΗΠΑ

Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν το Σάββατο σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, μετά το αίτημα των αμερικανικών αρχών, έπειτα από την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης σε πτήση της Delta Airlines από το Αμστερνταμ προς το Ντιτρόιτ.

2

Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν το Σάββατο σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, μετά το αίτημα των αμερικανικών αρχών, έπειτα από την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης σε πτήση της Delta Airlines από το Αμστερνταμ προς το Ντιτρόιτ.

Εκτός από το αεροδρόμιο του Αμστερνταμ, που πρώτο ανακοίνωσε τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στις πτήσεις του προς τις ΗΠΑ, τα αεροδρόμια της Ρώμης, του Παρισιού, του Λονδίνου και των Βρυξελλών ανακοίνωσαν επίσης ενισχυμένα μέτρα.

Στο αεροδρόμιο του Παρισιού Σαρλ ντε Γκολ τα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου, ήδη από την απογείωση των πρώτων αεροπλάνων με προορισμό τις ΗΠΑ: πρόκειται, όπως και στο Αμστερνταμ, για σωματικούς ελέγχους σε όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ και για έλεγχους των χειραποσκευών τους.

Όλα τα ιταλικά αεροδρόμια έχουν ενισχύσει την ασφάλειά τους για τις πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, ενώ η «επαγρύπνηση είναι αυξημένη» στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του αεροδρομίου.

Στο Λονδίνο, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται τα βρετανικά αεροδρόμια (BAA) δήλωσε ότι «οι ταξιδιώτες που έχουν προορισμό τις ΗΠΑ θα πρέπει να περιμένουν ότι οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν επιπλέον ελέγχους πριν επιβίβαση».

Ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί και σε ασιατικά αεροδρόμια, όπως αυτό της Ταϊβάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024