Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η νέα γρίπη μπορεί να σκοτώσει με πολλούς τρόπους, λένε επιστήμονες

Η νέα γρίπη μπορεί να σκοτώσει με πολλούς τρόπους, λένε επιστήμονες

Οι άνθρωποι που πέθαναν εξαιτίας της νέας γρίπης είχαν προσβληθεί από μια μορφή της ασθένειας που σκοτώνει πολύ γρήγορα, αλλά με διαφορετικούς τρόπους, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιοποιήθηκε στις ΗΠΑ.

2

Οι άνθρωποι που πέθαναν εξαιτίας της νέςα γρίπης είχαν προσβληθεί από μια μορφή της ασθένειας που σκοτώνει πολύ γρήγορα, αλλά με διαφορετικούς τρόπους, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιοποιήθηκε στις ΗΠΑ.

Ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις 21 ατόμων, ηλικίας από 1 έως 68 ετών, που πέθαναν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας από τη γρίπη.

Όλοι τους είχαν προσβληθεί από μια μορφή της ασθένειας που οδηγεί προοδευτικά και γρήγορα στο θάνατο, υποστηρίζεται στη μελέτη που θα δημοσιευτεί στο τεύχος της 1ης Ιανουαρίου της ιατρικής επιθεώρησης της Αμερικανικής Εταιρείας Ασθενειών Θώρακος (American Thoracic Society).

Όλοι οι ασθενείς παρουσίασαν σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες, αλλά οι βλάβες αυτές ήταν διαφορετικών ειδών. Σε ορισμένους συνοδεύονταν από βρογχιολίτιδα (φλεγμόνη των βρογχιολίων, των περιφερικότερων διακλαδώσεων των βρόγχων) και σε άλλους από «αιμορραγικές τάσεις», σύμφωνα με τον Ταΐς Μαουάντ, καθηγητή στο τμήμα παθολογίας του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο και βασικού συγγραφέα της μελέτης.

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι ασθενείς που έχουν άλλα προβλήματα υγείας πρέπει να παρακολουθούνται σωστά γιατί παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό Η1Ν1», υπογραμμίζει ο καθηγητής.

Από τους 21 ασθενείς που μελέτησε ο Ταουάντ, οι 16 είχαν χρόνια προβλήματα, όπως καρδιοπάθεια ή καρκίνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024