Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναρρώνει στο νοσοκομείο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά την επίθεση που δέχτηκε

Αναρρώνει στο νοσοκομείο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά την επίθεση που δέχτηκε

Στο νοσοκομείο του Σαν Ραφαέλε αναρρώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την επίθεση που δέχτηκε την Κυριακή. Το πρώτο πράγμα που ζήτησε το πρωί της Δευτέρας ήταν να δει τις εφημερίδες. Ο προσωπικός του γιατρός δήλωσε ότι θα παραμείνει τουλάχιστον άλλη μια μέρα στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

103

Στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε αναρρώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την επίθεση που δέχτηκε την Κυριακή, την ώρα που υπέγραφε αυτόγραφα μετά από συγκέντρωση στο Μιλάνο.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ο Μπερλουσκόνι πέρασε μια ήσυχη νύχτα στο νοσοκομείο και το πρώτο πράγμα που ζήτησε τη Δευτέρα είναι να δει τις εφημερίδες.

Σύμφωνα με τον προσωπικό του γιατρό, Αλμπέρτο Τσανγκρίλο, θα παραμείνει τουλάχιστον άλλη μια ημέρα στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Ακολουθεί αγωγή με αντιβιοτικά και παυσίπονα, καθώς ο πόνος σύμφωνα με το γιατρό του «επιμένει». Ο Σ.Μπερλουσκόνι έσπασε τη μύτη του και δύο δόντια, ωστόσο, ο γιατρός του δηλώνει ότι δε θα χρειαστεί κανενός είδους επέμβαση.

«Πρόεδρε Μπερλουσκόνι, περαστικά. Οι πραγματικοί Ιταλοί είναι μαζί σου για πάντα», αναγράφεται σε πανό που έχει αναρτηθεί στα κάγκελα του νοσοκομείου.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο με μινιατούρα του Καθεδρικού του Μιλάνου από έναν 42χρονο άνδρα, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό, ακολουθεί εδώ και δέκα χρόνια αγωγή για ψυχικές διαταραχές.

Ο δράστης της επίθεσης, Μάσιμο Τατράλια, βρίσκεται σε απομόνωση και παρακολουθείται από σωφρονιστικό υπάλληλο.

Ο πατέρας του τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο και σύμφωνα με πηγές δήλωσε συντετριμμένος από την πράξη του γιου του.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, θα προεδρεύσει πριν από το μεσημέρι σύσκεψης στο Μιλάνο, στην οποία θα συμμετέχουν ο νομάρχης και ο εισαγγελέας του Μιλάνου.

Οι Ιταλοί αναρωτιούνται σήμερα εάν η χθεσινή επίθεση εναντίον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι το αποτέλεσμα της πολύμηνης κλιμάκωσης της πολιτικής έντασης, των υβριστικών αντιπαραθέσεων και του κλίματος μίσους που έχει εξαπλωθεί στη χώρα.

Για πολιτικό «μίσος» μιλά ο Τύπος

Οι εικόνες του καταματωμένου προσώπου του «Καβαλιέρε» έκαναν τον γύρο των τηλεοπτικών δικτύων του κόσμου και βρίσκονται στις πρώτες σελίδες των ιταλικών εφημερίδων , αλλά οι τίτλοι και τα σχόλια του ιταλικού τύπου πηγαίνουν πέρα από τα τραύματα του Ιταλού πρωθυπουργού, που δεν είναι σοβαρά.

«Εποχή Μίσους», είναι ο τίτλος της La Nazione της Φλωρεντίας. Η λέξη «μίσος» χρησιμοποιείται σε πολλούς τίτλους και σχόλια, καθώς η Ιταλία αναζητεί τι συνέβη στον αμφιλεγόμενο πρωθυπουργό της.

«Φθάσαμε στο σημείο αυτό. Ένα κλίμα μίσους κατά του Μπερλουσκόνι παρήγαγε καταστροφικά αποτελέσματα», γράφει στην πρώτη της σελίδα η συντηρητική Il Tempo.

«Αυτό δείχνει καθαρά τον εκφυλισμό της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ιταλία», γράφει ο Έτζιο Μάουρο, διευθυντής της La Repubblica, η οποία έχει τηρήσει εξαιρετικά επικριτική στάση απέναντι στη διακυβέρνηση του Μπερλουσκόνι.

Η Unita, η εφημερίδα του Δημοκρατικού Κόμματος , του μεγαλύτερου κόμματος της ιταλικής αντιπολίτευσης, που έχει επανειλημμένως ζητήσει την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού, χαρακτήρισε «τρέλα» την επίθεση.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Ρόζι Μπίντι δήλωσε ότι ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος έχει αποκαλέσει επανειλημμένως στους αντιπάλους του «κομμουνιστές που θέλουν να τον εξοντώσουν», είναι ο ίδιος υπεύθυνος για το τεταμένο κλίμα και δεν πρέπει «να παίζει το θύμα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024