Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπερλουσκόνι συγχέει την ηγεσία με την απόλυτη μοναρχία, δηλώνει ο Φίνι

Ο Μπερλουσκόνι συγχέει την ηγεσία με την απόλυτη μοναρχία, δηλώνει ο Φίνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «συγχέει την πρωθυπουργία με την απόλυτη μοναρχία» δήλωσε ο πρόεδρος της ιταλικής Βουλής και κυβερνητικός εταίρος Τζιανφράνκο Φίνι χωρίς να αντιληφθεί ότι μιλά με ανοιχτό το μικρόφωνο και μαγνητοφωνείται. «Θα ήθελε να ήταν Ρωμαίος αυτοκράτορας» ανέφερε...

51

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «συγχέει την πρωθυπουργία με την απόλυτη μοναρχία» δήλωσε ο πρόεδρος της ιταλικής Βουλής και κυβερνητικός εταίρος Τζιανφράνκο Φίνι χωρίς να αντιληφθεί ότι μιλά με ανοιχτό το μικρόφωνο και μαγνητοφωνείται. «Θα ήθελε να ήταν Ρωμαίος αυτοκράτορας» ανέφερε…

Οι δηλώσεις αυτές μαγνητοφωνήθηκαν εν αγνοία του Φίνι στις 6 Νοεμβρίου στη διάρκεια εκδήλωσης στην Πεσκάρα, στις ακτές της Αδριατικής, καθώς το μικρόφωνο είχε παραμείνει ανοικτό μπροστά από τον πρόεδρο της Βουλής (και σύμμαχο, ειρήσθω εν παρόδω του Μπερλουσκόνι), χωρίς εκείνος να το αντιληφθεί, αναφέρει η Repubblica.

Ο Μπερλουσκόνι «συγχέει την λαϊκή συναίνεση, την οποία φυσικά και διαθέτει και του παρέχει τη νομιμότητα να κυβερνά, με ένα είδος ασυλίας απέναντι σε όλες τις αρχές ελέγχου, τη Δικαιοσύνη, την Εφορία, το Εφετείο, τον αρχηγό του κράτους, το Κοινοβούλιο», τόνισε ο Φίνι, συνιδρυτής με τον Μπερλουσκόνι του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (Pdl).

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «γεννήθηκε λίγες χιλιετηρίδες αργότερα, θα ήθελε να ήταν Ρωμαίος αυτοκράτορας» τόνισε ο Φίνι στον συνομιλητή του Νικόλα Τριφουότζι, εισαγγελέα της Πεσκάρας. «Του έχω πει ότι συγχέει την ηγεσία με την απόλυτη μοναρχία» είπε.

Ο Φίνι συνέχισε με γλαφυρότερο τρόπο και σχολιάζοντας την παρέμβαση ενός νέου που έλεγε «είμαστε περαστικοί στη Γη και κανείς δεν ζει αιώνια», απάντησε χαμηλόφωνα «εάν το άκουγε αυτό ο Σίλβιο, θα δαγκωνότανε», κάνοντας έναν υπαινιγμό για την ματαιόδοξη τάση του 73χρονου πρωθυπουργού να θέλει να φαίνεται νεότερος.

Ερωτηθείς από το πρακτορείο Ansa, ο εισαγγελέας Τριφουότζι αρκέσθηκε να απαντήσει μόνον ένα «ουδέν σχόλιον» σχετικά με τη δημοσιευμένη συζήτηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024