Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Πτώση του Τείχους του Βερολίνου όπως (δεν) την έζησε η Ανγκελα Μέρκελ

Η Πτώση του Τείχους του Βερολίνου όπως (δεν) την έζησε η Ανγκελα Μέρκελ

Τη δική της μαρτυρία για τα γεγονότα της Πτώσης του Τείχους του Βερολίνου κατέθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD. Η Μέρκελ δεν έζησε ακριβώς τα γεγονότα, διότι εκείνη την ώρα, «όπως κάθε Πέμπτη», χαλάρωνε στη σάουνα.

30

Τη δική της μαρτυρία για τα γεγονότα της Πτώσης του Τείχους κατέθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Η Μέρκελ δεν έζησε ακριβώς τα γεγονότα, διότι εκείνη την ώρα, «όπως κάθε Πέμπτη», χαλάρωνε στη σάουνα.

«Είχα πάει στη σάουνα, όπως κάθε Πέμπτη βράδυ μαζί με μια φίλη και όταν βγήκα το φυλάκιο της Μπορνχόλμερ Στράσε ήταν ανοικτό και τότε πέρασα στην άλλη πλευρά» διηγήθηκε.

Συνεχίζοντας, η Μέρκελ είπε στο τηλεοπτικό κοινό ότι μόλις πέρασε στο Δυτικό Βερολίνο, αναμείχθηκε με ένα πλήθος Ανατολικογερμανών, βρέθηκε σε ένα διαμέρισμα με ανθρώπους τελείως ξένους, που κέρασαν τους πάντες μπύρα.

Νωρίτερα, η καγκελάριος, η οποία ήταν τότε 35 ετών και εργαζόνταν ως φυσικός στην Ακαδημία Επιστημών του Ανατολικού Βερολίνου, είχε τηλεφωνήσει στη μητέρα της, την Χέρλιντ Κάσνερ, για να την καλέσει σε δείπνο με στρείδια στο Δυτικό Βερολίνο.

«Ήταν ένα συνηθισμένο αστείο μεταξύ μας. Λέγαμε ότι θα θέλαμε να πάμε για στρείδια στο Κεμπίνσκι, όταν θα έπεφτε το Τείχος, χωρίς ούτε η μία ούτε η άλλη να πιστεύουμε ότι θα συμβεί.»

Εκείνο το βράδυ ωστόσο, είχε προειδοποιήσει τη μητέρα της: «Πρόσεξε, αυτό μπορεί σύντομα να συμβεί».

Η Ανγκελα Μέρκελ γεννήθηκε στο Αμβούργο, αλλά στην ηλικία των 4 μηνών οι γονείς της εγκαταστάθηκαν στην Ανατολική Γερμανία.

Ο πατέρας της, ο πάστορας Χορστ Κάσνερ, είχε δεχθεί μια θέση στη μικρή πόλη Τέμπλιν, βόρεια του Βερολίνου.

Η Καγκελάριος άρχισε την πολιτική της καριέρα μετά την Πτώση του Τείχους.

Αν και ζούσε στην Ανατολική Γερμανία, είχε την ευκαιρία να πηγαίνει στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας επισκεπτόμενη τη γιαγιά της στο Αμβούργο.

Ωστόσο δεν εγκατέλειψε ποτέ την Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας (DDR), λόγω εξαιτίας των οικογενειακών και φιλικών δεσμών που διατηρούσε εκεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024