Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος στη Γαλλία από σχεδιαζόμενες απελάσεις Αφγανών προσφύγων

Σάλος στη Γαλλία από σχεδιαζόμενες απελάσεις Αφγανών προσφύγων

Η γαλλική Αριστερά και μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στηλιτεύουν εν χορώ τα σχέδια της κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί για τον επαναπατρισμό με πτήσεις τσάρτερ Αφγανών μεταναστών που έχουν συρρεύσει στους καταυλισμούς του Καλαί.

51

Η γαλλική Αριστερά και πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στηλιτεύουν εν χορώ τα σχέδια της κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί για τον επαναπατρισμό με πτήσεις τσάρτερ Αφγανών μεταναστών που έχουν συρρεύσει στους καταυλισμούς του Καλαί.

Μάλιστα, ο αρμόδιος για τη Μετανάστευση υπουργός Ερίκ Μπρεσόν δήλωσε μιλώντας στην εφημερίδα Monde ότι κατά τις προσεχείς ημέρες θα γίνουν πολλές τέτοιες πτήσεις, θυμίζοντας τα λόγια του Νικολά Σαρκοζί ότι «εάν δεν γίνουν τελικά απελάσεις μεταναστών […] ποτέ δεν θα ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα».

Τα κόμματα της γαλλικής Αριστεράς και πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις εξαγριώνονται από τις πληροφορίες ότι αυτές οι πτήσεις τσάρτερ θα κάνουν το εξής δρομολόγιο: Λονδίνο-Λίλη-Μπακού-Καμπούλ.

Αναφέρουν επίσης ότι έχει καταρτιστεί από τις γαλλικές αρχές ασφάλειας ένας κατάλογος με δέκα μετανάστες για να μπουν στο αεροπλάνο οπωσδήποτε, επειδή θεωρούνται πρωταίτιοι των ταραχών στην περιοχή των προσφυγικών καταυλισμών στο
Καλαί -την επονομαζόμενη ως «ζούγκλα» του Καλαί.

Οι οργανώσεις «Καθολική Βοήθεια», η «Λίγκα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», η παρούσα στα μεταναστευτικά κέντρα «Σιμάντ», διερωτώνται σε κοινό ανακοινωθέν τους πώς μπορεί «να στέλνουμε πίσω σε εμπόλεμη χώρα ανθρώπους, που κατάφεραν να φθάσουν στην Ευρώπη και ζητούν εδώ προστασία».

Οι πτήσεις τσάρτερ παραβιάζουν κατάφορα τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, καταγγέλλει το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Στις 22 Σεπτεμβρίου διαλύθηκαν οι καταυλισμοί στο Καλαί με μία επιχείρηση «σκούπα» της γαλλικής αστυνομίας. Συνελήφθησαν πολλοί από τους συνολικά 800 μετανάστες που βρίσκονταν εκεί χωρίς χαρτιά χαρτιά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024