Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Μάχη» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Σικάγο δίνει το ζεύγος Ομπάμα

«Μάχη» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Σικάγο δίνει το ζεύγος Ομπάμα

Στην Κοπεγχάγη βρίσκεται ο Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με τη σύζυγό του Μισέλ και τη διάσημη τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι, προκειμένου να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Σικάγο, της γενέτειρας του Αμερικανού προέδρου, για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Η απόφαση λαμβάνεται την Παρασκευή σε συνάντηση της ΔΟΕ.

51

Στην Κοπεγχάγη βρίσκεται ο Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με τη σύζυγό του Μισέλ και τη διάσημη τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι, προκειμένου να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Σικάγο, της γενέτειρας του Αμερικανού προέδρου, για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Εκτός από το Σικάγο υποψήφιες πόλεις είναι το Ρίο ντε Ζανέιρο, η Μαδρίτη και το Τόκιο. Αν και το Σικάγο φαίνεται να έχει ένα ελαφρό προβάδισμα, όλοι συμφωνούν ότι ο «αγώνας» μεταξύ των τεσσάρων υποψήφιων πόλεων θα είναι σκληρός.

Σε αυτό το κλίμα, την προώθηση του Σικάγο ανέλαβε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μιλώντας ενώπιον των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες και επιθυμούν με πάθος να αναλάβουν την «ιερή ευθύνη» της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τη ΔΟΕ να επιλέξει το Σικάγο. «Εάν το πράξετε, εάν προχωρήσουμε μαζί σε αυτόν το δρόμο, ένα πράγμα σας υπόσχομαι: Η πόλη του Σικάγο και οι ΗΠΑ θα κάνουν τον κόσμο περήφανο».

Επιπλέον, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα τόνισε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Σικάγο θα «φωτίσουν τις ζωές» των ανθρώπων, ενώ η ομιλία της ήταν συναισθηματικά φορτισμένη. 

Αλλωστε, η τακτική που επέλεξε το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ για να πείσει τους «αθάνατους» της ΔΟΕ δεν ακολούθησε την πεπατημένη της παρουσίασης των δυνατοτήτων της πόλης σε επίπεδο εγκαταστάσεων και υποδομών, αλλά μια πιο συναισθηματική προσέγγιση.

Η απόφαση για την πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 λαμβάνεται την Παρασκευή σε συνάντηση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην πρωτεύουσα της Δανίας. Η ανακοίνωση του αποτελέσματος αναμένεται στις 20:00 ώρα Ελλαδας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024