Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας ακόμη κατηγορούμενος Τούρκος αξιωματικός για την υπόθεση Εργκένεκον

Ένας ακόμη κατηγορούμενος Τούρκος αξιωματικός για την υπόθεση Εργκένεκον

Με την κατηγορία της συνωμοσίας για υπονόμευση του κυβερνώντος κόμματος συνελήφθη ο Τούρκος πλοίαρχος Ντουρσούν Τσιτσέκ, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο δίκτυο Εργκένεκον, και αφέθηκε ελεύθερος αφού άσκησε έφεση. Η σύλληψη έγινε στον απόηχο δημοσιευμάτων για συνωμοσία με στόχο την υπονόμευση της κυβέρνησης.

106

Με την κατηγορία της συνωμοσίας για υπονόμευση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) συνελήφθη την Τετάρτη ο Τούρκος πλοίαρχος Ντουρσούν Τσιτσέκ, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στοδίκτυο Εργκένεκον. Αργότερα την ίδια ημέρα, έπειτα από έφεση που άσκησε ο δικηγόρος του, αφέθηκε ελεύθερπς

Η σύλληψη έγινε στον απόηχο δημοσιευμάτων για στρατιωτική συνωμοσία με στόχο την υπονόμευση της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία ομάδα στρατιωτικών παραγόντων θα χρησιμοποιούσεΜΜΕ για να υπονομεύσει την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο πλοίαρχος κατηγορείται ότι κατάρτισε έγγραφο, υπογεγραμμένο από τον ίδιο,που περιγράφει ένα φερόμενο σχέδιο υπονόμευσης της κυβέρνησης.

Βάσει αυτού, θα δημιουργείτο ένταση ανάμεσα στο ΑΚΡ και το θρησκευτικό κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο αξιωματικός αρνήθηκε κάθε ανάμειξη, υποστηρίζοντας πως η υπογραφή στο έγγραφο είναι πλαστή. Εξαιτίας των αμφιβολιών για τη σχέση του πλοιάρχου με το έγγραφο, ο κατηγορούμενος αφέθηκε τελικά ελεύθερος.

Σκοπός του εθνικιστικού κινήματος Εργκένεκον, σύμφωνα με τα άφθονα σχετικά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, είναι η διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για πραξικόπημα μέσω της δημιουργίας εντάσεων στην τουρκική κοινωνία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024