Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτοιμη η πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά της νέας γρίπης

Έτοιμη η πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά της νέας γρίπης

Δεν πέρασε ένα 24ωρο από την κήρυξη πανδημίας της νέας γρίπης από τον ΠΟΥ και η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis ανακοίνωσε ότι παρήγαγε την πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του ιού Η1Ν1. Οι κλινικές δοκιμές αρχίζουν τον Ιούλιο και εκτιμάται ότι μέχρι το φθινόπωρο το εμβόλιο θα μπορεί να διατεθεί στην αγορά.

53

Δεν πέρασε ένα 24ωρο από την κήρυξη πανδημίας της νέας γρίπης από τον ΠΟΥ και η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis ανακοίνωσε ότι παρήγαγε την πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του ιού Η1Ν1.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της φαρμακοβιομηχνίας, οι κλινικές δοκιμές αρχίζουν τον Ιούλιο και εκτιμάται ότι μέχρι το φθινόπωρο το εμβόλιο θα μπορεί να διατεθεί στην αγορά.

Η παραγωγή μέσω καλλιέργειας των κυττάτων είναι πιο γρήγορη και έτσι επέτρεψε την παραγωγή της πρώτης παρτίδας των εμβολίων πολύ νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχε ορίσει η φαρμακοβιομηχανία.

Τα εμβόλια αυτά θα χρησιμοποιηθούν σε προκλινικές και μετά σε κλινικές δοκιμές, διευκρινίζει η Novartis, η οποία ελπίζει ότι θα μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή εμβολίων.

Σύμφωνα με την φαρμακοβιομηχανία, περισσότερες από 30 κυβερνήσεις της έχουν ζητήσει να τις προμηθεύσει τα συστατικά του εμβολίου εναντίον της νέας γρίπης.

Η Novartis έχει ήδη λάβει από το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ 289 εκατομμύρια δολάρια για τις κλινικές δοκιμές και την παραγωγή του εμβολίου.

Αύξηση των κρουσμάτων σε Βρετανία

Σημαντική αύξηση σημειώνουν καθημερινά τις τελευταίες ημέρες στη Βρετανία τα νέα κρούσματα της γρίπης Α (Η1Ν1), δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Αντι Μπέρναμ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης των χοίρων έφτασαν την Παρασκευή τα 909 στη χώρα, έπειτα από μια καθημερινή αύξηση τις τελευταίες ημέρες κατά 50 με 100, καθιστώντας εφεξής τη Βρετανία τη χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής υπηρεσίας υγειονομικής προστασίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024