Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόσκληση στην Ελισάβετ για την επέτειο της Νορμανδίας προσπαθεί να εξασφαλίσει ο Ομπάμα

Πρόσκληση στην Ελισάβετ για την επέτειο της Νορμανδίας προσπαθεί να εξασφαλίσει ο Ομπάμα

Ρόλο «μεσολαβητή» αναλαμβάνει ο Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να παραβρεθεί η βασίλισσα Ελισάβετ Β στις εκδηλώσεις για τα 65 χρόνια από την απόβαση στη Νορμανδία. Οι Γάλλοι δεν έστειλαν πρόσκληση στη βασίλισσα, λέγοντας όμως ότι οι Βρετανοί αποφάσισαν να εκπροσωπηθούν από τον πρωθυπουργό...

30

Ρόλο «μεσολαβητή» αναλαμβάνει ο Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να παραβρεθείη βασίλισσα Ελισάβετ Β στις εκδηλώσεις για τα 65 χρόνια από την απόβαση στη Νορμανδία.

Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν έστειλε πρόσκληση στη βασίλισσα, εξηγώντας όμως ότι οι Βρετανοί αποφάσισαν να εκπροσωπηθούν από τον πρωθυπουργό, επομένως το λάθος είναι δικό τους.

Επισήμως, ουδείς μιλά για λάθος, αλλά τις προηγούμενες ημέρες δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι τα Ανάκτορα ενοχλήθηκαν από τη μη πρόσκληση.

Σε κάθε περίπτωση, το Παρίσι διευκρίνισε ότι η βασίλισσα είναι ευπρόσδεκτη, ωστόσο, το Πρωτόκολλο του Μπάκινχαμ δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι…

Τελικά, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι «αναζητεί λύση». Ο εκπρόσωπος Τύπου του Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε: «Εργαζόμαστε με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ώστε να δούμε τι μπορεί να γίνει».

Ο εκπρόσωπος του Γκόρντον Μπράουν, αν και χαιρέτισε την πρωτοβουλία, δήλωσε άγνοια.

Τα Ανάκτορα του Μπάκινχαμ ανακοίνωσαν πάντως ότι η βασίλισσα είναι ικανοποιημένη από τον τρόπο που έχει διευθετηθεί το θέμα (δηλαδή από την εκπροσώπηση της χώρας σε επίπεδο πρωθυπουργού), επαναλαμβάνοντας ότι δεν έλαβε ποτέ επίσημη πρόσκληση για τις εκδηλώσεις.

Πάντως, το 2004 στην επέτειο των το χρόνων από την Απόβαση, η βασίλισσα, ο σύζυγός της και ο πρίγκιπας Κάρολος είχαν λάβειπρόσκληση από την γαλλική κυβέρνηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024