Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε νέο κύκλο βίας το Πακιστάν μετά τις πολλαπλές, αιματηρές επιθέσεις

Σε νέο κύκλο βίας το Πακιστάν μετά τις πολλαπλές, αιματηρές επιθέσεις

Νέες αιματηρές επιθέσεις, αυτή τη φορά στο κέντρο του Πεσαβάρ με στόχο -όπως και στην επίθεση της Τετάρτης στη Λαχώρη- αστυνομικούς, απειλούν να βυθίσουν το Πακιστάν σε κύκλο βίας και αστάθειας. Οι δράστες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, αντάλλαξαν μαζί τιους πυρά και έβαλαν βόμβα στην αγορά της πόλης.

95

Νέες αιματηρές επιθέσεις, αυτή τη φορά στο κέντρο του Πεσαβάρ με στόχο -όπως και στην επίθεση της Τετάρτης στη Λαχώρη- αστυνομικούς, απειλούν να βυθίσουν το Πακιστάν σε κύκλο βίας και αστάθειας.

Οι δράστες σε χωριστές ενέργειες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, αντάλλαξαν μαζί τιους πυρά και έβαλαν βόμβα στην αγορά της πόλης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν συνολικά τουλάχιστον 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν πολλές δεκάδες.

Οι βόμβες ήταν τοποθετημένες σε μοτοποδήλατα και χτύπησαν σε περιοχή όπου βρίσκονται καταστήματα, στην αγορά του Πεσαβάρ. Από την επίθεση σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.

Στη συνέχεια, μέσα στο χάος από τις εκρήξεις, ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στους ένοπλους και σε αστυνομικούς όπου σκοτώθηκαν δύο ένοπλοι και συνελήφθη άλλος ένας.

Ταυτόχρονα, ένα άλλο άτομο, βομβιστής αυτοκτονίας, πυροδότησε τα εκρηκτικά σε μπλόκο της αστυνομίας στα περίχωρα της πόλης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις αστυνομικοί.

Το Πεσαβάρ είναι σε μικρή απόσταση από το Σουάτ και τις γειτονικές περιοχές όπου δρουν οι Ταλιμπάν και συγκρούονται με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Για την επίθεση στη Λαχώρη που σημειώθηκε την Τετάρτη την ευθύνη είχαν αναλάβει οι Ταλιμπάν.

* Αλλη μία έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Ντέρα Ισμαήλ Χαν, στο βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν. Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε ένα νοσοκομείο ενώ ακούστηκαν και πυρά αυτομάτων όπλων λίγο αργότερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024