Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Ταλιμπάν πίσω από τη νέα πολύνεκρη επίθεση στη Λαχώρη

Οι Ταλιμπάν πίσω από τη νέα πολύνεκρη επίθεση στη Λαχώρη

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στη Λαχώρη του Πακιστάν χθες, Τετάρτη, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Το χτύπημα ήταν απάντηση στην ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην κοιλάδα Σουάτ.

43

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στη Λαχώρη του Πακιστάν χθες, Τετάρτη, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Με τηλεφώνημά του τόσο στο πρακτορείο Reuters όσο και στο BBC, ανώτερο στέλεχος των Ταλιμπάν υποστήριξε ότι το χτύπημα ήταν απάντηση στην ευρείας κλίμακας επιχείρηση που διεξάγει ο πακιστανικός στρατός στην κοιλάδα Σουάτ.

«Πετύχαμε τον στόχο μας. Το επιζητούσαμε εδώ και πολύ καιρό» δήλωσε στο Reuters ο Χακιμουλάχ Μεχσούντ, ενώ μέσω του BBC προειδοποίησε για νέα χτυπήματα.

«Οι πολίτες πρέπει να εγκαταλείψουν το Ισλαμαμπάντ, το Ραβαλπίντι, τη Λαχώρη και τη Μουλτάν» είπε χαρακτηριστικά.

Η επίθεση της Τετάρτης είχε στόχο τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στη Λαχώρη. Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο έσπασε το προστατευτικό κιγκλίδωμα και ανατινάχθηκε στην είσοδο του κτιρίου.

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν.

Ήταν η δεύτερη επίθεση σε διάστημα δύο μηνών στη Λαχώρη. Τον Μάρτιο, αντάρτες Ταλιμπάν εξαπέλυσαν επίθεση σε κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 20 εκπαιδευόμενοι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη, οι Ταλιμπάν έκαναν λόγο για αντίποινα για τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών.

Κορυφαίος σύμβουλος του Λευκού Οίκου δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κριθεί εάν η αναθεωρημένη στρατηγική των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν θα αποφέρει καρπούς, αλλά η προοπτική της θα είναι σαφής μέσα σε ένα χρόνο.

«Νομίζω ότι θα γνωρίζουμε μέσα σε ένα χρόνο εάν αυτή η στρατηγική θα αποδειχθεί επιτυχής» είπε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, στρατηγός Τζέιμς Τζόουνς. Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι η διεθνής κοινότητα «κερδίζει» τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν, ο Τζόουνς απάντησε «είναι λίγο νωρίς για να το πούμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024