Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δραματική έκκληση από τον ΟΗΕ για βοήθεια προς τους εκτοπισμένους του Πακιστάν

Δραματική έκκληση από τον ΟΗΕ για βοήθεια προς τους εκτοπισμένους του Πακιστάν

Τα Ηνωμένα Έθνη απευθύνουν έκκληση για τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας ύψους 543 εκατομμυρίων δολαρίων έως τα τέλη του 2009 προκειμένου να διοχετευθούν σε τουλάχιστον δύο εκατ. ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τις μάχες μεταξύ στρατού και Ταλιμπάν.

51

Τα Ηνωμένα Έθνη απευθύνουν έκκληση για τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας ύψους 543 εκατομμυρίων δολαρίων έως τα τέλη του 2009 προκειμένου να διοχετευθούν σε δύο εκατομμύρια ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τις μάχες μεταξύ του στρατού και των Ταλιμπάν το τελευταίο έτος στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Τουλάχιστον 88 εκατομμύρια δολάρια έχουν καταβληθεί και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις καλούν τη διεθνή κοινότητα να χρηματοδοτήσει εκτάκτως τη δράση τους, ώστε να αποτραπεί μια μακροχρόνια ανθρωπιστική κρίση στους πρόσφυγες.

«Συνολικά 165 προγράμματα παρουσίασαν 52 υπηρεσίες του ΟΗΕ, εθνικές και διεθνείς ΜΚΟ που θα στοιχίσουν 543.172.583 δολάρια» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Ο ΟΗΕ υπολογίζει σε 1,5 εκατομμύριο τον αριθμό των εκτοπισμένων μετά την έναρξη της επίθεσης του στρατού πριν από ένα μήνα στην κοιλάδα Σουάτ και στις γύρω περιοχές.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν υπολογίσει σχεδόν σε 550.000 τους εκτοπισμένους από τον Αύγουστο του 2008, εξαιτίας των επιθέσεων στις περιοχές Μπαζαούρ και Μοχμάντ όπου ζουν οι φυλές, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Η πακιστανική κυβέρνηση και ο ΟΗΕ υπολογίζουν σε 15 με 20% τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν καταφύγει σε καταυλισμούς, τη διαχείριση των οποίων έχουν οι τοπικές αρχές και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις σε περιοχές που γειτνιάζουν με τοποθεσίες όπου μαίνονται οι μάχες.

Οι υπόλοιποι εκτοπισμένοι έχουν καταφύγει στο βορειοδυτικό και το κεντρικό Πακιστάν, αναζητώντας τη βοήθεια των συγγενών τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024