Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπέρ των βιομετρικών διαβατηρίων ψήφισαν οι Ελβετοί

Υπέρ των βιομετρικών διαβατηρίων ψήφισαν οι Ελβετοί

Οι Ελβετοί ψηφοφόροι ενέκριναν σε δημοψήφισμα –με οριακή πλειοψηφία και παρά τις έντονες αντιρρήσεις για την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων– την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τα ταξιδιωτικά έγγραφα και τη χρήση βιομετρικών διαβατηρίων σε εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

95

Οι Ελβετοί ψηφοφόροι ενέκριναν σε δημοψήφισμα με οριακή πλειοψηφία την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τα ταξιδιωτικά έγγραφα και τη χρήση βιομετρικών διαβατηρίων.

Η ανησυχία των Ελβετών για την προστασία της ιδιωτικότητας και τη χρήση ευαίσθητων δεδομένων εκφράστηκε και στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος καθώς υπέρ ψήφισαν το 50,1% και κατά το 49,9%. Η συμμετοχή πάντως ήταν μόλις 38%.

Το δημοψήφισμα σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να εναρμονιστεί με τις διατάξεις των ΗΠΑ για τη βίζα (visa waiver) προκάλεσαν αριστερά κόμματα και νέοι πολιτικοί από αριστερά και δεξιά κόμματα.

Όπως υποστηρίζουν, τα βιομετρικά διαβατήρια δεν θα είναι ασφαλή ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επιβολή ενός «κράτους υπό επιτήρηση».

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν εισάγει τα βιομετρικά διαβατήρια από το 2006 ενώ η Ελβετία, εκτός της ΕΕ αλλά πλήρες μέλος της Σενγκεν, έχει προθεσμία ως τον Μάρτιο του 2010.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024