Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να καταθέσουν τα όπλα αποφάσισαν οι αντάρτες Ταμίλ στη Σρι Λάνκα

Να καταθέσουν τα όπλα αποφάσισαν οι αντάρτες Ταμίλ στη Σρι Λάνκα

Με την παραδοχή ότι ο αγώνας τους κατά των κυβερνητικών στρατευμάτων της Σρι Λάνκα έφτασε σε άδοξο τέλος, οι αντάρτες Ταμίλ ανακοίνωσαν την Κυριακή την απόφασή τους να καταθέσουν τα όπλα. Αντιθέτως, η κυβέρνηση της χώρας απέρριψε την πρόταση.

43

Με την παραδοχή ότι ο αγώνας τους κατά των κυβερνητικών στρατευμάτων της Σρι Λάνκα έφτασε σε άδοξο τέλος, οι αντάρτες Ταμίλ ανακοίνωσαν την Κυριακή την απόφασή τους να καταθέσουν τα όπλα.

«Αυτός ο αγώνας έφτασε σε ένα άδοξο τέλος. Το μόνο που μας απομένει είναι να αφαιρέσουμε από τον εχθρό την τελευταία ισχνή δικαιολογία να σκοτώσει τον λαό μας. Αποφασίσαμε να σιγήσουμε τα όπλα μας» αναφέρει ο επικεφαλής των διεθνών σχέσεων των Τίγρεων Ταμίλ, Σελβαράτζαχ Πατμανάταν σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα Tamilnet.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση της χώρας απέρριψε την πρόταση για την κατάπαυση του πυρός.

Οι αντάρτες Ταμίλ είχαν περιοριστεί σε ένα μικρό τμήμα στο βόρειο τμήμα της χώρας –μόλις 1,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα υποστηρίζει ο στρατός. Πάντως παραμένει δύσκολη η εξακρίβωση των πληροφοριών από τη ζώνη των συγκρούσεων.

Οι συγκρούσεις των τελευταίων εβδομάδων είχαν προκαλέσει τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα με εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος της χώρας Μαχίντ Ρατζαπάκσε διακήρυξε τη στρατιωτική νίκη εναντίον των Τίγρεων των Ταμίλ έπειτα από 26 χρόνια αιματηρού εμφυλίου πολέμου, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους.

«Είμαι σε θέση να ανακοινώσω με υπερηφάνεια ότι η κυβέρνησή μου, χάρη στην πλήρη αφοσίωση των Ενόπλων Δυνάμεων νίκησε εν τέλει στρατιωτικά τους Τίγρεις για την Απελευθέρωση των Ταμίλ Ιλάμ (LTTE)» δήλωσε στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης στην Ιορδανία.

Δεκαετίες εμφυλίου πολέμου έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 70.000 ανθρώπους, ενώ ο ΟΗΕ υποστηρίζει ότι μόνο από τον Ιανουάριο οι νεκροί φτάνουν τους 6.000.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024