Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσική προειδοποίηση για καταστολή παρέλασης ομοφυλοφίλων ανήμερα της Eurovision

Ρωσική προειδοποίηση για καταστολή παρέλασης ομοφυλοφίλων ανήμερα της Eurovision

Παρέλαση ομοφυλοφίλων σχεδιάζεται στο περιθώριο του τελικού της Eurovision το Σάββατο στη Μόσχα και η ρωσική αστυνομία προειδοποιεί με «αυστηρή εφαρμογή του νόμου» σε περίπτωση διεξαγωγής. Διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων απαγορεύονται και καταστέλλονται πάγια στη Ρωσία.

51

Παρέλαση ομοφυλοφίλων σχεδιάζεται στο περιθώριο του τελικού της Eurovision το Σάββατο στη Μόσχα και η ρωσική αστυνομία προειδοποιεί με «αυστηρή εφαρμογή του νόμου» σε περίπτωση διεξαγωγής. Διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και Παρελάσεις Ομοφυλοφιλής Περηφάνιας (Gay Pride Parades) καταστέλλονται πάγια στη Ρωσία.

Προηγούμενες απόπειρες ακτιβιστών υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων να διαδηλώσουν έχουν απαγορευθεί από το Δήμο της Μόσχας (ο δήμαρχος έχει φθάσει στο σημείο να χαρακτηρίσει τις παρελάσεις σατανικές), και οι ακτιβιστές που αψήφησαν την απαγόρευση δέχθηκαν βίαιες επιθέσεις από υπερεθνικιστές.

Η συγκέντρωση του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 το πρωί (ώρα Ελλάδος) στην πλατεία Πούσκιν της Μόσχας με ορατό κίνδυνο να σημειωθούν εκ νέου συμπλοκές μεταξύ ακτιβιστών και ακροδεξιών. Οι διοργανωτές τονίζουν ότι θα προχωρήσουν κανονικά παρά τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας, η οποία κατά το παρελθόν έχει προβεί σε δεκάδες συλλήψεις.

«Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις χωρίς την απαιτούμενη άδεια, είτε αυτές είναι παρελάσεις ομοφυλόφιλων, είτε κάτι άλλο, η αστυνομία θα προχωρήσει στην αυστηρή εφαρμογή του νόμου» δήλωσε ο Λεονίντ Βεντένοφ, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος δημόσιας ασφάλειας και επικεφαλής της αστυνομίας.

«Θα ενεργήσουμε με τον ίδιο τρόπο που θα ενεργούσαμε σε οποιαδήποτε απαγορευμένη εκδήλωση» δήλωσε ο ίδιος σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Intefax, τηλεγράφημα του οποίου αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Στη Ρωσία η ομοφυλοφιλία αποτελούσε ποινικό αδίκημα έως το 1993 και μόλις το 1999 η χώρα έπαψε να την εντάσσει στις ψυχικές νόσους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024