Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για δολοφονία αμάχων κατηγορούν το στρατό της Σρι Λάνκα οι αντάρτες Ταμίλ

Για δολοφονία αμάχων κατηγορούν το στρατό της Σρι Λάνκα οι αντάρτες Ταμίλ

Για το θάνατο εκατοντάδων αμάχων κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών, κατηγορούν το στρατό της Σρι Λάνκα οι αντάρτες Ταμίλ, οι οποίοι έχουν περιοριστεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Διαψεύδει τους ισχυρισμούς ο στρατός.

103

Για τη δολοφονία εκατοντάδων αμάχων κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών κατηγορούν το στρατό της Σρι Λάνκα οι αντάρτες Ταμίλ, οι οποίοι από τις κυβερνητικές δυνάμεις έχουν περιοριστεί σε ένα πολύ μικρό τμήμα στα βορειοανατολικά της χώρας.

Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας κάνει λόγο για 378 νεκρούς και για 1.122 τραυματίες. Περισσότεροι από 100 νεκροί είναι παιδιά, προσθέτει.

Το ηλεκτρονικό δίκτυο των Ταμίλ (Tamilnet) και οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας μιλούσαν νωρίτερα για 257νεκρούς καις814 τραυματίες.

Ωστόσο, ο στρατός της Σρι Λάνκα αρνείται ότι πραγματοποιήθηκαν βομβαρδισμοί σε περιοχή όπου βρίσκονται άμαχοι. Από την πλευρά του, μάρτυρες αναφέρουν ότι τα πυρά προέρχονταν από περιοχή που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Το δίκτυο των Ταμίλ αναφέρει συγκεκριμένα ότι ισχυροί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου και συνεχίστηκαν την Κυριακή. Ένας από τους τραυματίες μάλιστα είπε στους γιατρούς ότι «οι νεκροί είναι διάσπαρτοι παντού».

Ο εκπρόσωπος του στρατού, στρατηγός Ουντάγια Ναναγιακάρα, διέψευσε οτι ο στρατός πραγματοποίησε επιθέσεις κατά πολιτών και χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς των Ταμίλ προπαγάνδα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 50.000 άμαχοι Ταμίλ έχουν αποκλειστεί σε μια στενή παράκτια ζώνη που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών των Τίγρεων.

Οι αρχές της Σρι Λάνκα τους υπολογίζουν σε 15.000 έως 20.000 και κατηγορούν τους αντάρτες οτι τους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024