Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να δεχτεί κρατούμενους του Γκουαντάναμο ζητούν από τη Γερμανία οι ΗΠΑ

Να δεχτεί κρατούμενους του Γκουαντάναμο ζητούν από τη Γερμανία οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ζήτησαν επισήμως από τη Γερμανία να δεχτεί ορισμένο αριθμό κρατουμένων από τη φυλακή του Γκουαντάναμο, ωστόσο το Βερολίνο διστάζει να δώσει ακόμη απάντηση στην Ουάσινγκτον.

38

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν επισήμως από τη Γερμανία να δεχτεί ορισμένο αριθμό κρατουμένων από τη φυλακή του Γκουαντάναμο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο τεύχος του περιοδικού Spiegel,ο εκπρόσωπος είπε ότι το υπουργείο επί του παρόντος εξετάζει το αίτημα. Απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η Ουάσινγκτον ζήτησε από τη Γερμανία να δεχτεί στο έδαφός της περίπου δέκα κρατούμενους, που δεν γίνεται να σταλούν πίσω στις πατρίδες τους, καθώςμπορεί να αντιμετωπίσουν τη θανατική ποινή,και θεωρείται ότι δεν αποτελούν απειλή για την ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι μια από τις πρώτες ενέργειες του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του, ήταν να διατάξει το κλείσιμο της φυλακήςστο Γκουαντάναμο μέσα σε διάστημα ενός έτους. Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Πορτογαλία, έχουν δηλώσει έτοιμες να δεχτούν κρατούμενους της φυλακής αυτής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024