Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απορρίφθηκε στη Γαλλία το σχέδιο αποκλεισμού των «πειρατών» του Διαδικτύου

Απορρίφθηκε στη Γαλλία το σχέδιο αποκλεισμού των «πειρατών» του Διαδικτύου

Αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου, το οποίο προέβλεπε διακοπή της πρόσβασης στο Διαδίκτυο για όσους χρήστες εντοπίζονται να κατεβάζουν παράνομα ταινίες και μουσική, τελικά απορρίφθηκε από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

36

Αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου, το οποίο προέβλεπε διακοπή της πρόσβασης στο Διαδίκτυο για όσους χρήστες εντοπίζονται να κατεβάζουν παράνομα ταινίες και μουσική, τελικά απορρίφθηκε από το γαλλικό Κοινοβούλιο.

Η πρόταση εγκρίθηκε την Πέμπτη από τη Γερουσία, καταψηφίστηκε όμως λίγο αργότερα στην Εθνοσυνέλευση με 21 ψήφους κατά έναντι 15 υπέρ.

Το σχέδιο προέβλεπε ότι οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) θα παρακολουθούν τα αρχεία που κατεβάζουν οι χρήστες και θα τους στέλνουν προειδοποιητικά μηνύματα αν το υλικό καλύπτεται από πνευματικά δικαιώματα. Η σύνδεση των «πειρατών» θα τερματιζόταν εάν δεν συμμορφώνονταν έπειτα από δύο τέτοιες προειδοποιήσεις.

Το κυβερνών κόμμα UMP ψήφισε υπέρ, δύο βουλευτές του όμως συντάχθηκαν με την αντιπολίτευση. Οι δύο «αντιφρονούντες» διαμαρτυρήθηκαν για τη σκλήρυνση του σχεδίου νόμου έπειτα από πίεση της Γερουσίας: Οι γερουσιαστές επανέφεραν ρήτρα που προέβλεπε ότι, μετά τη διακοπή της σύνδεσής τους, οι «πειρατές» θα υποχρεώνονταν να πληρώνουν κανονικά τη συνδρομή τους για την παροχή υπηρεσιών Διαδικτύου για διάστημα από δύο μήνες έως ένα έτος.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει συγκεκριμένη ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταπολέμηση της ηλεκτρονικής πειρατείας πολιτιστικών προϊόντων.

Το μόνο που ισχύει είναι η γενική υποχρέωση των χωρών-μελών να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των δημιουργών σε οποιοδήποτε μέσο κυκλοφορούν τα έργα τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024