Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα βιομηχανικά απόβλητα

Παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα βιομηχανικά απόβλητα

Στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προσέφυγε η Κομισιόν κατά της Ελλάδας σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση της διαχείρισης επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων. Ανεπαρκές χαρακτηρίζει το εθνικό σύστημα διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων ο επίτροπος Στ.Δήμας.

51

Στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προσέφυγε η Κομισιόν κατά της Ελλάδας σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση της διαχείρισης επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων. Ανεπαρκές χαρακτηρίζει το εθνικό σύστημα διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων ο επίτροπος Περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας.

«H Ελλάδα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στους υλικούς ελέγχους και τις επιθεωρήσεις των αποστολών αποβλήτων και να αυξήσει τη διοικητική της δυναμικότητα στο πεδίο αυτό» τονίζει ο κοινοτικός επίτροπος απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλη για τον τρόπο διάθεσης και διαχείρισης των τοξικών αποβλήτων στην Ελλάδα.

Για το ειδικότερο ζήτημα της διαχείρισης των ιδιαιτέρως επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων, ο επίτροπος υπογραμμίζει ότι «η Επιτροπή προσέφυγε στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων κατά της Ελλάδας (υπόθεση C-286/08) για απουσία κατάλληλου σχεδιασμού και υλοποίησης της διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων».

Ο Δ.Παπαδημούλης δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να ελέγξει τη διάθεση των βιομηχανικών αποβλήτων και ο Συνασπισμός τονίζει ότι η απάντηση του κ. Δήμα είναι εξαιρετικά επίκαιρη και έρχεται να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα που πολύ πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας και μιλούν για ανεξέλεγκτη διάθεση των τοξικών αποβλήτων που παράγουν οι βιομηχανίες στην Ελλάδα.

* Ο διευθυντής του Εργαστηρίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων Ευάγγελος Γιδαράκος αποκάλυψε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ αναζητά την τύχη 660.000 τόνων τοξικών αποβλήτων, καθώς υπάρχει απόκλιση στον αριθμό των ποσοτήτων που δήλωσαν ότι έχουν παραγάγει οι ελληνικές βιομηχανίες και αυτών που αποθηκευόταν προσωρινά για να τεθούν σε επεξεργασία.

Οι παρατηρήσεις αυτές καταδεικνύουν την ανεπάρκεια του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων που φαίνεται να έχει υποεκτιμήσει τις ποσότητες τοξικών αποβλήτων που παράγει η Ελλάδα τουλάχιστον κατά 30%, σημειώνει ο ΣΥΝ.
_________________

ΔΙΕΥΚΡΙΝIΣΗ: Ηφωτογραφία που συνόδευε την αρχική δημοσίευση του άρθρου ήταν αρχείου, όπως άλλωστε ανέφερε η λεζάντα, καιδεν σχετίζεται με τασυγκεκριμένα απόβλητα ή προϊόνταγια τα οποία παραπέμπεται η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024