Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο ΣτΕ προσφεύγουν περιβαλλοντικές οργανώσεις για το Εθνικό Πάρκο στη Βιστωνίδα

Στο ΣτΕ προσφεύγουν περιβαλλοντικές οργανώσεις για το Εθνικό Πάρκο στη Βιστωνίδα

Στο ΣτΕ προσέφυγαν έξι περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που χαρακτηρίζει Eθνικό Πάρκο με περιφερική ζώνη τους υγροβιότοπους Δέλτα Νέστου, καθώς και τις λίμνες Βιστωνίδα και Ισμαρίδα και την ευρύτερη περιοχή τους.

30

Στο ΣτΕ προσέφυγαν έξι σωματεία ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που χαρακτηρίζει Eθνικό Πάρκο με περιφερική ζώνη τους υγροβιότοπους Δέλτα Νέστου, καθώς και τις λίμνες Βιστωνίδα και Ισμαρίδα και την ευρύτερη περιοχή τους.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ προσέφυγαν τα σωματεία «Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση», «Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία», «Καλλιστώ-Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Αγρια Ζωή και τη Φύση», «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού», «Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης» και «Δίκτυο Μεσόγειος SOS».

Στην προσφυγή τους, τα σωματεία υποστηρίζουν ότι η υπουργική απόφαση ενώ επικαλείται ως σκοπό την προστασία της φύσης και του τοπίου, εντούτοις περιλαμβάνει ρυθμίσεις που όχι μόνο δεν προστατεύουν, αλλά αντίθετα θίγουν βάναυσα και υποβαθμίζουν εξαιρετικά ευαίσθητες περιοχές που συγκαταλέγονται στους προστατευόμενους υγρότοπους και οικότοπους.

Ακόμη, στην προσφυγή τα σωματεία υποστηρίζουν ότι η υπουργική απόφαση προβλέπει επέκταση οικισμών και περαιτέρω δόμηση, καθώς και τουριστικές εγκαταστάσεις που θα επηρεάσουν αρνητικά τη λίμνη και το Δέλτα Νέστου καταστρέφοντας ενδιαιτήματα άγριων πουλιών και υποβαθμίζοντας έναν εξαιρετικού ενδιαφέροντος οικότοπο. 

Επίσης, τα σωματεία αναφέρουν στην προσφυγή τους ότι προβλέπεται βιομηχανική περιοχή όπου επιτρέπονται μονάδες υψηλής όχλησης, γεγονός που θα αποτελέσει μόνιμη αιτία υποβάθμισης της περιοχής.

Τέλος, αναφέρονται και σε διάφορα είδη ορνιθοπανίδας που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή και απειλούνται λόγω της σπανιότητάς τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024