Προσεχώς στη μικρή οθόνη

Τηλεοπτική μετάδοση αγώνων σύντομα σε 3D

Τηλεοπτική μετάδοση αγώνων σύντομα σε 3D
in.gr audio player
Νέα Υόρκη
Ο αμερικανικός Εθνικός Όμιλος Ράγκμπι (NFL) ετοιμάζεται για τις πρώτες ζωντανές μεταδόσεις αγώνων σε τρεις διαστάσεις, αρχικά σε κινηματογραφικές αίθουσες με τον κατάλληλο εξοπλισμό και αργότερα στην τηλεόραση.

Ο αγώνας που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου μεταξύ των San Diego Chargers και των Oakland Raiders θα μεταδοθεί ζωντανά σε κινηματογραφική αίθουσα 3D στο Λος Αντζελες.

Όπως γράφει την Τρίτη η Wall Street Journal, η προβολή θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, αποκλειστικά για εκπροσώπους από εταιρείες ηλεκτρονικών και τηλεοπτικά δίκτυα που συνεργάζονται με την NFL.

Οι θεατές θα πρέπει να φορούν ειδικά γυαλιά για στερεοσκοπικές ταινίες.

Η λήψη θα γίνει με ειδικές κάμερες 3D της καλιφορνέζικης εταιρείας 3ality Digital LLC. Η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί μέσω δορυφορικού κυκλώματος της Technicolor Digital Cinema (θυγατρικής της Thomson), ενώ η προβολή με σύστημα της Real D 3D.

Η NFL πειραματίζεται με τρισδιάστατες προβολές από το 2004, όταν ζήτησε από την 3ality να βιντεοσκοπήσει σε τρεις διαστάσεις έναν αγώνα του Σούπερ Μπόουλ. Οι θεατές «έσκυβαν να πιάσουν τη μπάλα» θυμάται η διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σάντι Κλάιμαν. «Ήταν σαν να ερχόταν η μπάλα στα χέρια σου» σχολιάζει.

Ορισμένες κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ ήδη προσφέρουν ζωντανές μεταδόσεις 3D από συναυλίες ή άλλες εκδηλώσεις.

Στην αγορά κυκλοφορούν επίσης τηλεοράσεις που μπορούν να προβάλλουν τα λιγοστά διαθέσιμα 3D DVD, ωστόσο οι τελικές τεχνικές προδιαγραφές για τους τηλεοπτικούς δέκτες τριών διαστάσεων δεν έχουν ακόμα συμφωνηθεί από τη βιομηχανία.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη