Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ολόγραμμα» στο στούντιο του CNN σχολίασε την εκλογική μάχη

«Ολόγραμμα» στο στούντιο του CNN σχολίασε την εκλογική μάχη

H ανταποκρίτρια που εμφανίστηκε ξαφνικά στο στούντιο του CNΝ στη Νέα Υόρκη, για το σχολιασμό των εκλογών στις 4 Νοεμβρίου, στην πραγματικότητα δεν ήταν εκεί. Βρισκόταν στο Σικάγο περιτριγυρισμένη από ένα σύστημα «ολογραφίας» που μετέδιδε την τρισδιάστατη εικόνα της από το Σικάγο.

36

H ανταποκρίτρια που εμφανίστηκε ξαφνικά στο στούντιο του CNΝ στη Νέα Υόρκη, για το σχολιασμό των εκλογών στις 4 Νοεμβρίου, στην πραγματικότητα δεν ήταν εκεί. Βρισκόταν στο Σικάγο περιτριγυρισμένη από ένα σύστημα «ολογραφίας» που μετέδιδε την τρισδιάστατη εικόνα της ζωντανά από το Σικάγο.

«Είσαι ένα υπέροχο ολόγραμμα» είπε ο βασικός παρουσιαστής Γουλφ Μπλίτσερ στην εικόνα της ρεπόρτερ Τσέσικα Γιέλιν. Στο κάτω μέρος της οθόνης, το τηλεοπτικό δίκτυο ενημέρωνε: «Η Τζέσικα Γιέλιν μέσω ολογράμματος από το Σικάγο. Ζωντανά».

Η ρεπόρτερ, λίγο θολή και λουσμένη σε ένα παράξενο μπλε φως, εξήγησε στους τηλεθεατές ότι βρισκόταν σε άλλη πόλη, με 35 κάμερες να τη βιντεοσκοπούν από διάφορες γωνίες.

Είναι η πρώτη φορά που η τεχνολογία ολογραφίας χρησιμοποιείται στην τηλεόραση, υπερηφανεύεται το CNN.

Ωστόσο, η τρισδιάστατη εικόνα που έβλεπαν οι τηλεθαετές δεν ήταν πραγματικό ολόγραμμα, καθώς δεν ήταν ορατή μέσα στο ίδιο το στούντιο -είχε προστεθεί «πάνω» από την εικόνα (στο post production pipeline) σε πραγματικό χρόνο.

Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος του δικτύου Ντέιβιντ Μπόρμαν, το CNN είχε εγκαταστήσει σε κάθε στούντιο ένα σύστημα με 40 κάμερες και 20 υπολογιστές το οποίο υπολόγιζε τις γωνίες θέασης για να προσθέσει το «εικονικό ολόγραμμα» έτσι ώστε να φαίνεται ρεαλιστικό.

Ο παρουσιαστής Γουλφ Μπλίστερ κοίταζε την εικόνα της ρεπόρτερ σε μια επίπεδη συμβατική οθόνη, ενώ η θέση στην οποία υποτίθεται ότι βρισκόταν το ολόγραμμα ήταν σημαδεμένη στο πάτωμα με έναν κύκλο.

Παρά το «τρικ», το τελικό αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Το CNN εξάλλου έχει αξιοποιήσει και άλλες προηγμένες τεχνολογίες για να εμπλουτίσει την τηλεοπτική εμπειρία. Ήδη από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας είχε παρουσιάσει το «Μαγικό Τοίχο», μια γιγάντια επίπεδη οθόνη την οποία οι παρουσιαστές άγγιζαν με τα δάχτυλα για να μοιράσουν την εκλογική πίτα στους υποψήφιους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024