Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιαπωνέζα συνελήφθη για το φόνο του εικονικού πρώην συζύγου της

Γιαπωνέζα συνελήφθη για το φόνο του εικονικού πρώην συζύγου της

Μια 43χρονη δασκάλα πιάνου στην Ιαπωνία συνελήφθη όταν εισέβαλε στον λογαριασμό του εικονικού πρώην συζύγου της σε διαδικτυακό παιχνίδι και δολοφόνησε τον ψηφιακό χαρακτήρα του επειδή τη χώρισε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

36

Μια 43χρονη δασκάλα πιάνου στην Ιαπωνία συνελήφθη όταν εισέβαλε στον λογαριασμό του εικονικού πρώην συζύγου της σε διαδικτυακό παιχνίδι και δολοφόνησε τον ψηφιακό χαρακτήρα του, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η παίκτρια του παιχνιδιού Maple Story εξοργίστηκε όταν ο άνδρας με τον οποίο είχε παντρευτεί στον εικονικό κόσμο τη χώρισε χωρίς προειδοποίηση.

Για εκδίκηση συνδέθηκε στο λογαριασμό του, χρησιμοποιώντας τον κωδικό που της είχε αποκαλύψει όταν ήταν ευτυχισμένοι μαζί, και διέγραψε τον χαρακτήρα του από τους διακομιστές του παιχνιδιού.

«Έμεινα ξαφνικά διαζευγμένη χωρίς προειδοποίηση. Αυτό πραγματικά με εξόργισε» φέρεται να δήλωσε η εικονική δολοφόνος σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας που διατηρεί την ανωνυμία του.

Όταν το θύμα κατήγγειλε ότι ο ψηφιακός του χαρακτήρας ήταν νεκρός, η γυναίκα συνελήφθη ως ύποπτη για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστή και για πλαστογράφηση ψηφιακών δεδομένων. Μέχρι στιγμής πάντως δεν της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ούτε υπάρχουν υποψίες ότι σχεδίαζε εκδίκηση και στον πραγματικό κόσμο.

Σε περίπτωση καταδίκης, η 43χρονη αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών και επιβολή χρηματικού προστίμου έως και 5.000 δολαρίων.

Οι παίκτες του Maple Story δημιουργούν εικονικούς χαρακτήρες που ονομάζονται άβαταρ και επιδίδονται σε κοινωνικές συναναστροφές, στην εξόντωση ψηφιακών τεράτων, ή σε άλλες εικονικές δραστηριότητες.

Τα τελευταία χρόνια, οι ενέργειες των άβαταρ έχουν ορισμένες φορές επιπτώσεις και στον πραγματικό κόσμο: Τον Αύγουστο μια γυναίκα στο Ντέλαγουερ των ΗΠΑ συνελήφθη κατηγορούμενη ότι σχεδίαζε την πραγματική δολοφονία του φίλου της που είχε γνωρίσει στο Second Life, ενώ στο Τόκιο ένας 16 χρονος κατηγορείται για κλοπή ψηφιακής περιουσίας η οποία ισοδυναμεί με 360.000 (αληθινά) δολάρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024