Το «κάτω» IQ

Οι έξυπνοι άνδρες «έχουν και καλύτερο σπέρμα»

Οι έξυπνοι άνδρες «έχουν και καλύτερο σπέρμα»
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Λονδίνο
Η ποιότητα του σπέρματος ενός άνδρα σχετίζεται άμεσα με την εξυπνάδα του, υποδεικνύει έρευνα Αμερικανών εξελικτικών ψυχολόγων. Υποστηρίζουν ότι νοημοσύνη αποτελεί ένδειξη υγείας με την ευρύτερη έννοια και χρησιμοποιείται ως κριτήριο από τις γυναίκες για να διαλέξουν ταίρι.

Η μελέτη του Τζόφρι Μίλερ στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού έδειξε ότι οι άνδρες με χαμηλές επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης τείνουν να έχουν λιγότερο και χαμηλότερης ποιότητας σπέρμα, ενώ για τους άνδρες με υψηλή νοημοσύνη ισχύει το αντίθετο.

Όπως δήλωσε ο Μίλερ παρουσιάζοντας την έρευνα με ομιλία του στο Χάρβαρντ, η σχέση μεταξύ νοημοσύνης και σπέρματος σημαίνει ότι η εξυπνάδα αποτελεί ένα μήνυμα προς τις γυναίκες για τη συνολικότερη υγεία ενός άνδρα.

Ο ερευνητής διευκρινίζει ότι τα δύο αυτά χαρακτηριστικά είναι απίθανο να ελέγχονται από τα ίδια γονίδια -φαίνεται ότι νοημοσύνη και ποιότητα σπέρματος συνδέονται έμμεσα, μέσω ενός πολύπλοκου ιστού βιολογικών και περιβαλλοντικών αλληλεπιδράσεων.

Η στατιστική σχέση σπέρματος-νοημοσύνης, η οποία παρουσιάζει τα αποτελέσματά του στην ηλεκτρονική έκδοση του New Scientist εντοπίστηκε με ανάλυση των στοιχείων για χιλιάδες βετεράνων του Βιετνάμ, οι οποίοι είχαν συμπληρώσει τεστ νοημοσύνης και είχαν προσφέρει σπέρμα.

Ακριβώς για ποιο λόγο υπάρχει η ανωτέρω σχέση είναι ασαφές. Ο Μίλερ πάντως δεν αποκλείει στοιχεία όπως η εξυπνάδα, η δημιουργικότητα και το χιούμορ να εξελίχθηκαν χάρη στις επιλεκτικές και απαιτητικές γυναίκες!

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη