Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωπαϊκό έργο για τη διάδοση της επιστημονικής γνώσης ξεκινά από το Ίδρυμα Ευγενίδου

Ευρωπαϊκό έργο για τη διάδοση της επιστημονικής γνώσης ξεκινά από το Ίδρυμα Ευγενίδου

Στο ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η εναρκτήρια εκδήλωση του νέου ευρωπαϊκού έργου e-Knownet, με τίτλο «Ερευνητικά Εργαστήρια - Εκπαιδευτές - Επιστημονικά Κέντρα: Συνεργασία με τη χρήση νέων τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας».

36

Στο ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η εναρκτήρια εκδήλωση του νέου ευρωπαϊκού έργου e-Knownet, με τίτλο «Ερευνητικά Εργαστήρια – Εκπαιδευτές – Επιστημονικά Κέντρα: Συνεργασία με τη χρήση νέων τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας».

Το e-Knownet, το οποίο συντονίζεται από το Ίδρυμα Ευγενίδου, έρχεται να θέσει στην υπηρεσία του πολίτη κάθε ηλικίας και ειδικότητας ένα δίκτυο που διευκολύνει τη διάχυση της νέας επιστημονικής γνώσης και θα προσφέρει ευκαιρίες για τη δια βίου μάθηση.

Στο πλαίσιο του έργου, το οποίο θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2010, πρόκειται να αναπτυχθεί μια διαδικτυακή πύλη (portal) διαλόγου και προσέγγισης μεταξύ των μελών της επιστημονικής κοινότητας και των ενδιαφερομένων πολιτών, όπου θα είναι διαθέσιμες δραστηριότητες και μαθησιακό υλικό.

Το τελευταίαο έργο επικεντρώνεται στο πεδίο της Φωτοχημείας, ένα επιστημονικό πεδίο με πολλές και ποικίλες εφαρμογές, όπως η ανάπτυξη διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων στην ιατρική (καρκίνος και δερματικές παθήσεις) και στην οδοντιατρική, αλλά και σε εφαρμογές που συνδέονται με την καθημερινή ζωή του πολίτη (π.χ. καλλυντικά, γυαλιά απορροφητικά βλαβερών ηλιακών ακτινοβολιών, μετατροπή ηλιακής ενέργειας κ.ο.κ.).

Στο έργο συμμετέχουν επιστημονικά ιδρύματα από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση και το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης, «Αθηνά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024