Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρομποτικό πατίνι δοκιμάζει η Toyota

Ρομποτικό πατίνι δοκιμάζει η Toyota

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota επέδειξε ένα μηχανοκίνητο, δίτροχο μαραφέτι πάνω στο οποίο μπορεί κανείς να κάνει βόλτες όρθιος μέσα στην πόλη. Το Winglet ξεκινά μόλις ο επιβάτης γύρει το σώμα του προς τα εμπρός.

36

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota επέδειξε ένα μηχανοκίνητο μαραφέτι πάνω στο οποίο μπορεί κανείς να κάνει βόλτες όρθιος μέσα στην πόλη.

Το ρομποτικό πατίνι Winglet είναι μια επίπεδη πλατφόρμα με δύο τροχούς και ένα όρθιο χερούλι που παίζει το ρόλο τιμονιού. Το ασυνήθιστο μηχάνημα είναι πάντως σχεδιασμένο να οδηγείται «διαισθητικά»: ο χρήστης απλά γέρνει προς τα εμπρός για να ξεκινήσει και στρίβει γέρνοντας το σώμα του δεξιά ή αριστερά, περίπου όπως στο σκι.

Το δίτροχο πατίνι θυμίζει το Segway, είναι όμως πιο αργό, καθώς τρέχει το πολύ με έξι χιλιόμετρα ανά ώρα, όσο ένας πεζός. Το μεγαλύτερο Segway φτάνει μέχρι τα 20 χλμ/ώρα.

Οι μηχανικοί της Toyota διαβεβαιώνουν ότι είναι εύκολο να συνηθίσει κανείς το Winglet, αν και οι δημοσιογράφοι που είχαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν σε επίδειξη στο Τόκιο δυσκολεύτηκαν να μείνουν όρθιοι ακόμα και σε ευθείες διαδρομές.

Η εταιρεία προς το παρόν δεν έχει σχέδια για την εμπορική αξιοποίηση της εφεύρεσης, σχεδιάζει όμως δοκιμές σε ιαπωνικά αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα.

Μία από τις τρεις εκδόσεις του Winglet διπλώνει ώστε να μεταφέρεται στο μετρό, ενώ στο μέλλον θα μπορούσε να ενεργοποιείται ακόμα και μόνο του για να παραλάβει τον ιδιοκτήτη από το προκαθορισμένο σημείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024