Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Οδυσσέας πεθαίνει έπειτα από 18 χρόνια στο Διάστημα

Ο Οδυσσέας πεθαίνει έπειτα από 18 χρόνια στο Διάστημα

Επειτα από ένα ταξίδι σχεδόν 18 ετών στο εξώτερο διάστημα, το σκάφος Ulysses που μελέτησε τον Ήλιο θα σιγήσει για πάντα γύρω στην 1η Ιουλίου, ανακοίνωσαν η NASA και η ESA (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος).

36

Επειτα από ένα ταξίδι σχεδόν 18 ετών στο εξώτερο διάστημα, το σκάφος Ulysses που μελέτησε τον Ήλιο θα σιγήσει για πάντα γύρω στην 1η Ιουλίου , ανακοίνωσαν η NASA και η ESA (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος).

Το Ulysses,του οποίου η μοίρα είναι να παραμείνει για πάντα σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο, ήταν η πρώτη αποστολή που εξερεύνησε το διαστημικό περιβάλλον πάνω από τους δύο πόλους του μητρικού μας άστρου.

«Ο αντικειμενικός στόχος του Ulysses ήταν να μελετήσει από κάθε γωνία την ηλιόσφαιρα, δηλαδή την τεράστια φυσαλίδα στο Διάστημα που σχηματίζεται από τον ηλιακό άνεμο» δήλωσε στον επικήδειο ο Έντ Σμιθ, επιστημονικός υπεύθυνος της αποστολής στο Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της NASA στην Καλιφόρνια.

Το σκάφος έδειξε ότι η δυναμική του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου είναι πιο περίπλοκη από ό,τι είχε εκτιμηθεί. Μέτρησε επίσης τη σκόνη που φτάνει στο Ηλιακό Διάστημα από το βαθύ διάστημα και διαπίστωσε ότι είναι 30 φορές περισσότερη απ ό,τι περίμεναν οι επιστήμονες.

Η αποστολή ανίχνευσε επίσης άτομα ήλιου από τον διαστρικό χώρο και επιβεβαίωσε ότι το Σύμπαν δεν διαθέτει αρκετή ύλη για να σταματήσει κάποτε να διαστέλλεται.

Το ευρω-αμερικανικό σκάφος θα πάψει να λειτουργεί καθώς η θερμοηλεκτρική γεννήτρια πλουτωνίου έχει πια εξαντληθεί και δεν προσφέρει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια.

Παρά τις προσπάθειες για εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος, το προωθητικό υγρό σύντομα θα παγώσει μέσα στις σωληνώσεις και θα το αφήσει εκτός ελέγχου, έπειτα από ένα ταξίδι 8,6 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων.

«Θα είναι δύσκολο να πω αντίο όταν τελικά φτάσουν και τα τελευταία δεδομένα» δήλωσε ο Νάιτζελ, υπεύθυνος της αποστολής στην ESA.

«Όμως παρόλο που η επιχείρηση τελειώνει, οι επιστημονικές ανακαλύψεις από τα δεδομένα του Ulysses θα συνεχίζονται για χρόνια» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024