Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρομποτικοί εξωσκελετοί βοηθούν στρατιώτες και ηλικιωμένους

Ρομποτικοί εξωσκελετοί βοηθούν στρατιώτες και ηλικιωμένους

Μια ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζεται να διαθέσει μια ρομποτική «στολή», η οποία θα διευκόλυνε ηλικιωμένους και άτομα με κινητικά προβλήματα να χρησιμοποιούν ξανά τα μέλη τους, ενώ στις ΗΠΑ μια παρόμοια τεχνολογία αναπτύσσεται για χρήση στο στρατό.

36

Μια ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζεται να διαθέσει μια ρομποτική «στολή», η οποία θαδιευκόλυνε ηλικιωμένους και άτομα με κινητικά προβλήματα να χρησιμοποιούν ξανά τα μέλη τους, ενώ στις ΗΠΑ μια παρόμοια τεχνολογία αναπτύσσεται για χρήση στο στρατό.

Στο Τσουκάμπα της Ιαπωνίας, αναφέρει την Πέμπτη το Reuters, το εργαστήριο της Cyberdyne και το πανεπιστήμιο της πόλης θα ξεκινήσουν την παραγωγή τον Οκτώβριο, με την προοπτική να κατασκευάζει 400-500 ρομποτικούς εξωσκελετούς το χρόνο.

Το σύστημα HAL (υβριδικό βοηθητικό μέλος) χρησιμοποιεί ηλεκτρόδια για να καταγράψει τα σήματα που ταξιδεύουν από τον εγκέφαλο στα μέλη και δίνουν εντολή γιατις μυικές συσπάσεις. Στη συνέχεια ο υπολογιστής της στολής ενεργοποιεί τα αντίστοιχα μηχανικά μέρη και υποβοηθά το χρήστη στις κινήσεις του ή στη μεταφορά μεγάλων φορτίων.

Η στολή τροφοδοτείται από μια μπαταρία των 100 Volt που αρκεί για χρήση 2 ωρών και 40 λεπτών. Το κόστος ενοικίασης εκτιμάται ότι θα είναι 200.000 γεν (1.200 ευρώ) το μήνα για τους παρόχους υγειονομικών υπηρεσιών, ενώ για τους ιδιώτες πελάτες το ενοίκιο θα είναι περίπου το μισό.

Στο μεταξύ, η εταιρεία ρομποτικής Sarcos, στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα, αναπτύσσει τον παρόμοιο εξωσκελετό XOS για στρατιωτική όμως χρήση. Αρχικά θα χρησιμοποιηθεί από στρατιώτες που μετακινούν μεγάλα φορτία, ενώ αργότερα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο πεδίο της μάχης.

Όπως αναφέρει το BBC, πρωτότυπα του συστήματος αναμένεται να παραδοθούν στο στρατό του χρόνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024