Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαγωνισμός επιστημονικού πειράματος στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Διαγωνισμός επιστημονικού πειράματος στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Εκπαιδευτικοί, επιστήμονες, παιδιά ή άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τη διάδοση της επιστήμης μπορούν να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό Επιστημονικού Πειράματος που οργανώνει για παιδιά το Ίδρυμα Ευγενίδου σε συνεργασία με το Κέντρο Εφαρμοσμένου Βιομηχανικού Σχεδιασμού

36

Εκπαιδευτικοί, επιστήμονες, παιδιά ή άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τη διάδοση της επιστήμης μπορούν να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό Επιστημονικού Πειράματος που οργανώνει για παιδιά το Ίδρυμα Ευγενίδου σε συνεργασία με το CAID (Κέντρο Εφαρμοσμένου Βιομηχανικού Σχεδιασμού).

Όσοι συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, με τίτλο Οι Μάγοι της Επιστήμης, έχουν αποστολή να «μαγέψουν» παιδιά ηλικίας 12 έως 16 ετών με ένα επιστημονικό πείραμα, από τα πεδία των θετικών επιστημών. «Δε χρειάζεται μια πρωτότυπη ιδέα. Απλά μια πρωτότυπη παρουσίαση» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Οι πέντε καλύτερες συμμετοχές θα κερδίσουν χρηματικά βραβεία των 1.500 ευρώ.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου 2008 στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου στη Λ.Συγγρού, από τις 10. 00 έως τις 13.00 και από τις 16.00 έως τις 19.00.

Οι επισκέπτες θα βρουν ακόμη πρωτότυπο επιστημονικό εργαστήριο, στο οποίο τα παιδιά, με την καθοδήγηση ειδικών, καλούνται να κάνουν την δική τους κατασκευή ή το δικό τους πείραμα, καθώς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές με επιστημονικά παιχνίδια και προβολές επιστημονικών ταινιών για παιδιά

Για τις ίδιες ημέρες, στις 13.00 και στις 16.00, προγραμματίζονται παράλληλα «στρογγυλά τραπέζια», για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, όπου θα τεθούν ζητήματα που σχετίζονται με τις σύγχρονες τάσεις της επιστήμης.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο περιστύλιο του δευτέρου ορόφου, είσοδος από οδό Πεντέλης 11.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το ΒHMAScience.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024