Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Περίπατο στην παραλία έκανε αρκούδα σε χωριό της Λάρισας

Περίπατο στην παραλία έκανε αρκούδα σε χωριό της Λάρισας

«Βόλτα» κοντά στην παραλία εντοπίστηκε να κάνει μια αρκούδα έξω από χωριό της Λάρισας. Το περιστατικό προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους βιολόγους του «Αρκτούρου» καθώς αυτό το είδος ζώου είχε εξαφανιστεί από την περιοχή πιθανώς πριν από τον 19ο αιώνα.

98

«Βόλτα» κοντά στη θάλασσα βρέθηκε να κάνει μία αρκούδα. Το ζώο εντοπίστηκε έξω από το χωριό Μελίβοια της Λάρισας, σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων από την ακτή.

Το γεγονός προκάλεσε την εντύπωση των βιολόγων της οργάνωσης «Αρκτούρος», καθώς αυτό το είδος είχε εξαφανιστεί από την περιοχή, πιθανότατα πριν από τον 19ο αιώνα.

Η αρκούδα εντοπίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο που σταμάτησε μπροστά της. Το ζώο, αφού ανιχνευτικά σηκώθηκε στα δύο πόδια, στη συνέχεια απομακρύνθηκε προς τον κοντινό κάμπο.

Μετά το περιστατικό, ακολούθησε έρευνα από εθελοντές του «Αρκτούρου», κατά την οποία προέκυψε πως ο βιότοπος όπου εμφανίστηκε το ζώο αποτελεί έναν από τους καταλληλότερους και πλουσιότερους σε τροφικές πηγές.

Σύμφωνα με μελέτες, τα τελευταία 15 χρόνια η κατανομή της αρκούδας εκτείνεται κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Πίνδου και της Ροδόπης.

Ωστόσο, πρόσφατα άρχισαν να δημιουργούνται νέοι πυρήνες εξάπλωσης σε περιοχές όπως τον Όλυμπο και την Ευρυτανία όπου το είδος έχει εξαφανιστεί για 70 ή ακόμη και περισσότερα από 100 χρόνια.

Στους νέους αυτούς πυρήνες εξάπλωσης παρατηρείται συχνά το φαινόμενο νεαρά και άπειρα κυρίως ζώα στην προσπάθεια ανεύρεσης του ζωτικού τους χώρου να αποπροσανατολίζονται και να εμφανίζονται σε νέες για το είδος περιοχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024