Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εθνική υπερηφάνια στην Κίνα για τα πρώτα κοντινά της Σελήνης

Εθνική υπερηφάνια στην Κίνα για τα πρώτα κοντινά της Σελήνης

Οι πρώτες εικόνες που μετέδωσε η κινεζική αποστολή σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη παρουσιάστηκαν στο Πεκίνο σε κλίμα εθνικής υπερηφάνιας. Ο δορυφόρος Τσανγκ-ε 1 μεταδίδει στο διάστημα τον πρώην ύμνο του Κομμουνιστικού Κόμματος «Η Ανατολή είναι Κόκκνη».

36

Οι πρώτες εικόνες που μετέδωσε η κινεζική αποστολή σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη παρουσιάστηκαν την Κυριακή στο Πεκίνο σε κλίμα εθνικής υπερηφάνιας.

Ο δορυφόρος Τσανγκ-ε 1 μεταδίδει στο διάστημα τον πρώην ύμνο του Κομμουνιστικού Κόμματος «Η Ανατολή είναι Κόκκνη», τον οποίο μετέδωσε και ο πρώτος κινεζικός δορυφόρος το 1970.

«Η απόλυτη επιτυχία της πρώτης αποστολής σεληνιακής εξερεύνησης συμβάλλει ώστε να γίνει πραγματικότητα το όνειρο που είχε ο κινεζικός λαός εδώ και χίλια χρόνια» δήλωσε ο πρωθυπουργός Ουέν Ζιαμπάο παρουσιάζοντας την πρώτη φωτιγραφία στο Κέντρο Ελέγχου Αεροδιαστήματος στην πρωτεύουσα.

Η εικόνα, αποτελούμενη από 19 επιμέρους λήψεις, αντιστοιχεί σε μια περιοχή της σεληνιακής επιφάνειας 460 επί 280 χιλιόμετρα. Σε διάστημα ενός έτους, το Τσανγκ-ε θα έχει φωτογραφήσει και χαρτογραφήσει ολόκληρο το φεγγάρι τουλάχιστον μία φορά.

Η αποστολή ξεκίνησε μόλις έναν μήνα μετά την πρώτη αποστολή της Ιαπωνίας στη Σελήνη και λίγους μήνες πριν από το αντίστοιχο εγχείρημα της Ινδίας. Και οι φόβοι για μια νέα κούρσα εξοπλισμών στο Διάστημα εντάθηκαν όταν το Πεκίνο δοκίμασε με επιτυχία ένα πυραυλικό σύστημα καταστροφής δορυφόρων σε τροχιά.

Το 2003, η Κίνα έγινε μόλις η τρίτη χώρα στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και την ΕΣΣΔ, που έστειλε άνθρωπο στο Διάστημα. Η τρίτη επανδρωμένη αποστολή προγραμματίζεται για το 2008

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024