Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία στους κόλπους της ΕΕ για τη χρηματοδότηση του προγράμματος Galileo

Συμφωνία στους κόλπους της ΕΕ για τη χρηματοδότηση του προγράμματος Galileo

Συμφωνία επήλθε την Παρασκευή στους κόλπους της ΕΕ αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2008. Σε αυτόν περιλαμβάνονται και τα απαραίτητα κονδύλια για τη μελλοντική χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού δορυφορικού συστήματος προσδιορισμού στίγματος, Galileo.

71

Σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2008 κατέληξαν το βράδυ της Παρασκευής οι ευρωβουλευτές και οι Ευρωπαίοι υπουργοί Προϋπολογισμού. Σε αυτόν, όπως ανακοίνωσε η πορτογαλική προεδρία, περιλαμβάνονται και τα απαραίτητα κονδύλια για τη μελλοντική χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού δορυφορικού συστήματος προσδιορισμού στίγματος, Galileo.

Έπειτα από τον αποκλεισμό, τον Ιούνιο, της ιδιωτικής βιομηχανίας για τη χρηματοδότηση της κατασκευής 30 δορυφόρων, η ΕΕ θα πρέπει να αντλήσει τα επιπλέον 2,4 δισ. ευρώ από τους δημόσιους πόρους, για να υλοποιήσει αυτό το σχέδιο, που προορίζεται να ανταγωνιστεί το αμερικανικό GPS.

Οι ευρωβουλευτές εξασφάλισαν κατ αρχήν τη διαβεβαίωση ότι το πρόγραμμα Galileo θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από κοινοτικούς πόρους, αν και ορισμένες χώρες, όπως η Γερμανία, εμφανίστηκαν επιφυλακτικές για μια χρηματοδότηση, η οποία θα προέρχεται αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Στο τέλος, οι υπουργοί Προϋπολογισμού της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσαν την έγκρισή τους, προκειμένου να αντληθούν αυτά τα απαραίτητα 2,4 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της Ένωσης, από τα οποία τα 1,6 δισ. είχαν περιληφθεί στις προβλεπόμενες δαπάνες, αλλά δεν είχαν χρησιμοποιηθεί.

Ενέγραψαν επίσης στον προϋπολογισμό του 2008 τα 308,7 δισ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την ίδρυση ενός Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (IET), το οποίο θα τεθεί επικεφαλής των «κοινοτήτων» ερευνητών, βιομηχάνων και πανεπιστημιακών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024