Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι υπέρλεπτες τηλεοράσεις OLED πλησιάζουν τα καταστήματα

Οι υπέρλεπτες τηλεοράσεις OLED πλησιάζουν τα καταστήματα

Η Sony Corp ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει το Δεκέμβριο τις πρώτες τηλεοράσεις που βασίζονται στην τεχνολογία των οργανικών φωτοδιόδων, που χρησιμοποείται ήδη σε κινητά. Οι νέες οθόνες έχουν μικρότερο πάχος και πλεονεκτούν σε φωτεινότητα, προς το παρόν όμως το μέγεθός τους είναι μικρό.

36

Η Sony Corp ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει το Δεκέμβριο τις πρώτες τηλεοράσεις που βασίζονται στην τεχνολογία των οργανικών φωτοδιόδων, που χρησιμοποείται ήδη σε κινητά και άλλες φορητές συσκευές. Οι νέες οθόνες έχουν μικρότερο πάχος και πλεονεκτούν σε φωτεινότητα, προς το παρόν όμως το μέγεθός τους είναι μικρό.

Το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο στην Ιαπωνία και αργότερα και σε άλλες αγορές έχει διαγώνιο 11 ίντσες και πάχος μόλις τρία χιλιοστά, αναφέρει τη Δευτέρα το Reuters. Αν και σε αυτή τη φάση στόχος της Sony δεν είναι η κερδοφορία, η μικρή τηλεόραση θα τιμάται 200.000 γιεν (1.220 ευρώ).

Οι οθόνες οργανικών φωτοδιόδων (OLED) περιλαμβάνουν ένα στρώμα οργανικού υλικού ανάμεσα σε δύο πλάκες. Οι οργανικές φωτοδίοδοι είναι αυτόφωτες, καταργώντας την ανάγκη για εξωτερικό οπίσθιο φωτισμό που αυξάνει το πάχος της οθόνης.

Επιπλέον, η νέα τεχνολογία έχει περιορισμένες απαιτήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και αποδίδει ιδιαίτερα καλά σε εικόνες που κινούνται γρήγορα, συγκριτικά με τις σημερινές οθόνες υγρών κρυστάλλων LCD.

Η Sony, σήμερα ο δεύτερος κατασκευαστής οθονών LCD μετά τη νοτιοκορεατική Samsung, εκτιμά ότι σταδιακά θα μπορεί να κατασκευάσει όλο και μεγαλύτερα μοντέλα.

Στην αγορά κυκλοφορούν σήμερα τηλεοράσεις πλάσματος της Panasonic με διαγώνιο 103 ίντσες, ενώ οι τηλεοράσεις LCD έχουν περάσει από την κατηγορία των 30 ιντσών στην κατηγορία των 40 ιντσών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024