Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα κορίτσια πράγματι αγαπούν το ροζ, επιβεβαιώνει νέο πείραμα

Τα κορίτσια πράγματι αγαπούν το ροζ, επιβεβαιώνει νέο πείραμα

Στα αγόρια ταιριάζει το μπλε, στα κορίτσια το ροζ, υπαγορεύει η παράδοση. Πράγματι, οι γυναίκες ασυναίσθητα προτιμούν τις κοκκινωπές αποχρώσεις, δείχνει μία από τις πρώτες έρευνες του είδους. Οι διαφορές ανάμεσα στα φύλα ίσως έχουν εξελικτική βάση.

36

Στα αγόρια ταιριάζει το μπλε, στα κορίτσια το ροζ, υπαγορεύει η παράδοση. Πράγματι, οι γυναίκες ασυναίσθητα προτιμούν τις κοκκινωπές αποχρώσεις, δείχνει μία από τις πρώτες έρευνες του είδους.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νιουκάσλ στη Βρετανία ζήτησαν από περίπου 200 άνδρες και γυναίκες να διαλέξουν τα αγαπημένα τους χρώματα σε μια οθόνη υπολογιστή όσο πιο γρήγορα μπορούσαν.

Όπως αναφέρει το Reuters, η ανάλυση των αποτελεσμάτων έδειξε ότι, ενώ οι άνδρες προτιμούσαν το μπλε, οι γυναίκες έδειχναν προτίμηση για τους κοκκινωπούς τόνους, λίγο έξω από το μπλε τμήμα του φάσματος.

Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου, προτιμούν το μπλε. Αυτό, σχολιάζουν οι ερευνητές στο BBC, ίσως συμβαίνει επειδή ο μπλε ουρανός σημαίνει καλό καιρό, ενώ το μπλε συνδέεται επίσης με το νερό.

Στην πορεία της εξέλιξης, οι γυναίκες ίσως απέκτησαν μια βιολογική προτίμηση στο κόκκινο επειδή το χρώμα αυτό συνδέεται με τους ώριμους καρπούς και τα υγιή πρόσωπα, εικάζει η Δρ Χούμπερτ. Για τους άνδρες, πιστεύει, το χρώμα ίσως δεν είχε τόση σημασία, επειδή κύριο μέλημά τους ήταν το κυνήγι.

«Διατυπώνουμε την υπόθεση ότι αυτή η διαφορά ανάμεσα στα φύλα προήλθε από λειτουργική εξειδίκευση» γράφει η ερευνήτρια στην έγκριτη επιθεώρηση Current Biology.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024