Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξετάσεις DNA ίσως αποκαλύψουν τη μούμια του φαραώ Τούθμοσις

Εξετάσεις DNA ίσως αποκαλύψουν τη μούμια του φαραώ Τούθμοσις

Η αρχαιολογική υπηρεσία της Αιγύπτου θα πραγματοποιήσει γενετικές αναλύσεις σε μια μη ταυτοποιημένη μούμια προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον Τούθμοσι Α. Ο φαραώ ήταν συγγενής της βασίλισσας Χατσεπσούτ, της οποίας η μούμια αναγνωρίστηκε την περασμένη εβδομάδα.

36

Η αρχαιολογική υπηρεσία της Αιγύπτου θα πραγματοποιήσει γενετικές αναλύσεις σε μια μη ταυτοποιημένη μούμια προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον Τούθμοσις Α της 18ης Δυναστείας. Ο φαραώ ήταν συγγενής της βασίλισσας Χατσεπσούτ, της οποίας η μούμια αναγνωρίστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ζαχί Χαουάς, επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, δήλωσε ότι, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η μούμια που μέχρι πρόσφατα θεωρείτο ότι ανήκε στον Τούθμοσις στην πραγματικότητα ήταν ένας πολύ νεαρότερος άνδρας που είχε σκοτωθεί από τραύμα βέλους.

Όπως αναφέρει το Reuters, το γενετικό υλικό της νέας μούμια θα συγκριθεί με το DNA από μούμιες γνωστών συγγενών του Τούθμοσις. Ανάμεσά τους, οι μούμιες της Χατσεψούτ και των φαραώ Τούθμοσις Β και Γ.

Ο Τούθμοσις Α΄ανέλαβε την εξουσία γύρω στο 1506 π.Χ και ηγήθηκε μιας σειράς επιτυχημένων στρατιωτικών επιχειρήσεων που επέκτειναν την αιγυπτιακή αυτοκρατορία στη Νουβία.

Διάδοχός του ήταν ο Τούθμοσις Β, γιος του από μη επίσημη σύζυγο, ο οποίος για να διατηρήσει τη θέση του στο θρόνο παντρεύτηκε την ετεροθαλή αδελφή του Χατσεψούτ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024