Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαζικές κινητοποιήσεις και στο Διαδίκτυο για τη σωτηρία των δασών

Μαζικές κινητοποιήσεις και στο Διαδίκτυο για τη σωτηρία των δασών

Το Διαδίκτυο μπαίνει δυναμικά στη μάχη για την αναδάσωση των εκτάσεων που κάηκαν σε ολόκληρη τη χώρα. Το βράδυ της Τετάρτης, οι bloggers δίνουν το δικό τους ραντεβού στο Πεδίον του Αρεως για να συζητήσουν το θέμα των πυρκαγιών, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα σταλούν e-mail διαμαρτυρίας προς υπουργεία, κόμματα, φορείς κ.λπ.
Η άποψή σας...

30

Οι χρήστες του Διαδικτύου μπαίνουν δυναμικά στη μάχη για την αναδάσωση των εκτάσεων που κάηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.

Στις 10 το βράδυ της Τετάρτης, οι bloggers δίνουν το δικό τους ραντεβού στο Πεδίον του Αρεως για να συζητήσουν το θέμα των πυρκαγιών. Το μεσημέρι διοργανώνεται συζήτηση στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας με θέμα «Η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας – Η επόμενη μέρα».

Την όλη πρωτοβουλία συντονίζει το blog «Αναδάσωση», το οποίο έκανε την εμφάνισή του μία μέρα μετά την πυρκαγιά στην Πάρνηθα.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή έχει προταθεί η αποστολή (στις 12 το μεσημέρι) e-mail διαμαρτυρίας την κυβέρνηση, τα υπουργεία, τα πολιτικά κόμματα, τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.λπ.

Ήδη, υπάρχει ένα κοινό κείμενο, ωστόσο, η ιδέα είναι ο καθένας να σκεφτεί έναν δικό του τίτλο, ώστε ο παραλήπτης να μην γνωρίζει το περιεχόμενο.

Τις τελευταίες ημέρες πρωτοφανής είναι η συμμετοχή των πολιτών σε forums και συζητήσεις (όπως αυτές των ειδήσεων του in.gr) για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα.

Την ερχόμενη Κυριακή 8 Ιουλίου. Μέσω μηνύματος που αποστέλλεται στα κινητά τηλέφωνα, καλούνται οι πολίτες στη Βουλή με αίτημα την άμεση αναδάσωση της Πάρνηθας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι κινητοποιήσεις για τη σωτηρία των δασών συνεχίζονται και εκτός Διαδικτύου. Το απόγευμα της Τρίτης το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Οι διαδηλωτές με συνθήματα και πανό υπογράμμισαν ότι η πρόσφατη πυρκαγιά στην Πάρνηθα προκάλεσε μη αναστρέψιμη οικολογική καταστροφή στο βασικό πνεύμονα του Λεκανοπεδίου.

Ζήτησαν θωράκιση της προστασίας των δασών, αναδάσωση, πυροπροστασία και να μην κτιστεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο στην περιοχή.

Την ερχόμενη Κυριακή 8 Ιουλίου, ποδηλάτες θα κάνουν το γύρο της Πάρνηθας για να εκφράσουν το δικό τους αίτημα για άμεση αναδάσωση της Πάρνηθας.

Την ερχόμενη Πέμπτη 12 Ιουλίου το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ διοργανώνει συναυλία στην πλατεία του τελεφερίκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024